România Mare, întregită în Parcul ”Alexandru Ioan Cuza” din Capitală

În ciuda ploii și a frigului tăios, sute de oameni au petrecut Ziua Națională a României alergând la Maratonul celor peste o sută de ani de la Marea Unire. Evenimentul ajuns la cea de a XII-a ediție a avut drept scop promovarea sportului, stilului de viață sănătos și bucuria de a fi cetățean român.

Aproximativ 900 de oameni, români și străini, au alergat în cadrul tradiționalului Maraton al Marii Uniri, joi, pe 1 Decembrie. Maratonul a avut loc în Parcul «Alexandru Ioan Cuza», din București. Zona de start a competiției a fost scena mare din imediata apropiere a podului de pe Str. Liviu Rebreanu, traseul înconjurând cele două lacuri din centrul parcului. Ca de fiecare dată, participanților li s-au alăturat și voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale, care au oferit tuturor maratoniștilor alimente, apă, ceai și produse de nutriție și hidratare pe timpul efortului. Toate, din categoria bio. “Ca parteneri de ani buni ai organizatorilor, am venit mereu în sprijinul acestora. Astăzi, ne-am ocupat de punctul de revigorare. Nu a fost deloc ușor și nici plăcut, din cauza vremii neprietenoase, cu ploaie puternică și vânt, a fost foarte frig, dar i-am simțit pe oameni aproape, venind să ne arate cât de important este să facem mișcare, cât de important este să alergăm, dar mai ales cât de important este să fim uniți. Spun asta pentru că la acest eveniment au fost prezenți și alergători din Republica Moldova, dar și din alte țări. Alergând împreună, aceștia au întregit cumva România Mare în Parcul «Alexandru Ioan Cuza»”, a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale.
Uniți sub steagul victoriei!
În semn de respect pentru toți ostașii care și-au dat viața pentru credința și libertatea României, maratoniștii au purtat steagul victoriei, tricolorul, pe tot parcursul competiției populare. La sosire, aceștia au fost întâmpinați de reprezentanți ai administrației locale, organizatori și cetățeni ai Sectorului 3 care i-au admirat, i-au apreciat și le-au oferit diplome și medalii de merit. “Este modul alergătorilor de a sărbători Ziua Națională. Anul acesta am avut parte de ploaie, spre deosebire de ultimii ani, când competiția s-a desfășurat sub auspicii meteorologice plăcute. Stropii de ploaie nu i-au oprit pe doritorii de mișcare, pista de alergare a fost plină, alergătorii s-au bucurat că au fost prezenți, au fost veseli și abia așteaptau să termine cursa, ca să treacă pe la standul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale pentru un ceai sau o cafea. Țin să le mulțumesc voluntarilor prezenți și astăzi alături de noi, așa cum o fac de patru-cinci ani de când ne cunoaștem”, a spus Radu Preda, unul dintre organizatorii Maratonului. Evenimentul a fost organizat de Elite Running, Ro Club Maraton și Primăria Sectorului 3 și a fost parte din proiectul “Educație prin Mișcare”.