Sfânta sărbătoare a Învierii Domnului a trecut. În urma ei au rămas câteva kilograme în plus și un supliment de toxine care îți afectează buna funcționare a organismului. Cum poți să te menții în formă maximă pe tot parcursul zilei, ca să faci față cerințelor cotidiene?
Gata cu mesele îmbelșugate! Este timpul mâncărurilor ușoare, bazate pe cantități importante de verdețuri, fructe și legume. Natura îți oferă șansa de a înlocui carnea și preparatele din carne, greu digerabile, dulciurile, produsele de patiserie și cofetărie, cu alimente ușoare, pline de vitamine și minerale care te revigorează și‑ți conferă energia de care ai nevoie peste zi. Consumă multe zarzavaturi, salate, legume și fructe, în această perioadă. Fructele îți potolesc cel mai bine pofta de dulce și îți induc senzația de sațietate.
Ceaiurile detoxifiante
Pe lângă dietă, plantele medicinale te ajută să scapi rapid de „deșeurile”din organism, dacă le prepari și le consumi sub formă de ceaiuri. Cele mai eficiente sunt ceaiurile de urzică, de gălbenele, păpădie, soc, coada-calului, albăstrele și trei-frați-pătați, consumate de trei ori pe zi (nu mai mult de trei cești pe zi). Și ceaiul verde este un excelent diuretic și detoxifiant. De asemenea, ceaiul din fructe de ienupăr detoxifică organismul și este și un bun dezinfectant renal.
Mănâncă multe salate, supe și ciorbe!
Ținând cont de faptul că ne aflăm în plină primăvară, când natura a renăscut, poți îmbina foarte bine dieta de detoxifiere cu cea de sezon. Salata verde, salata de pătrunjel, salatele de crudități, supele, ciorbele de legume, ciorbele de zarzavaturi, legumele preparate la grătar sau consumate ca atare, în stare proaspătă, au proprietăți detoxifiante.
Consumă
nuci și semințe! Ca să-i asiguri organismului nutrienții de care are atâta nevoie, introdu în alimentație nucile și semințele, pe care să le consumi cu sare. Odată cu eliminarea sării, se mai elimină și din toxine.
După dietă, introdu proteinele și grăsimile, treptat, în alimentație!
La finalul celor trei săptămâni de dietă, nu trebuie să-ți reiei tabieturile dinaintea perioadei de detoxifiere. Nu face trecerea de la alimentația sănătoasă din timpul dietei, la cea bogată în proteine și grăsimi. Începe prin a consuma 80% alimente sănătoase, ușor digerabile și numai 20% proteine și grăsimi
Mișcă‑te!
Mișcarea este esențială în eliminarea toxinelor. Prin exerciții fizice efectuate zilnic, acasă sau la sala de fitness, alergând, înotând, dansând sau făcând jogging, corpul tău va funcționa mult mai bine, deoarece se va detoxifia în mod natural, treptat.
Odinește‑te 8 ore!
Este foarte important să adopți un stil de viață sănătos. Mărește consumul de apă, ca să-ți hidratezi organismul și dormi circa opt ore din noapte. Un somn bun, odihnitor, este esențial în această perioadă.
Bea sucuri naturale!
La fel și fructele, consumate ca atare, ori, sub formă de salate de fructe, sucuri naturale sau compoturi pregătite de tine, acasă. Este foarte important să cumperi fructele și legumele direct de la legumicultori, nu din magazine, deoarece pot să aibă adăugat și un anumit aport de substanțe chimice. Proteinele din carne le poți înlocui foarte bine cu legumele boabe, gen mazăre, linte, fasole.