Pe 6 septembrie, a.c., la iniţiativa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Ilfov, a avut loc la sediul Inspectoratului o activitate de evaluare şi consultare având ca obiectiv principal asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică adecvat în județ.

Au participat primari şi viceprimari ai localităţilor ilfovene, colonelul Liviu Uzlău, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, comisarul şef Ştefan Frunzeanu, adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, reprezentanți din cadul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov şi şefii Poliţiei Locale din Ilfov. Colonel Bogdan Enescu, şef al IJJ Ilfov, împreună cu lt.col. Dumitru Dumitriu, şeful Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică, au supus dezbaterii problematici legate de situaţia operativă la nivelul localităţilor din județ şi a stării infracţionale; prevederile legale pe linia asigurării şi desfăşurării adunărilor publice, cu toate aspectele colaterale pe care acestea le implică; măsurile de ordine şi siguranţă publică ce se impun a fi adoptate în zona instituţiilor de învăţământ sau aspecte privind asigurarea măsurilor de ordine publică la competiţiile sportive.

În acest context, au fost prezentate obligaţiile ce revin primăriilor, rolul primarilor, al organizatorilor şi al forţelor de ordine şi participanţilor, precum şi documentele ce se întocmesc în astfel de ocazii. Participanţii au supus atenţiei problemele cu care se confruntă în viaţa comunităţilor pe linia siguranţei publice şi au venit cu propuneri şi iniţiative constructive în acest sens.

Toți cei prezenți au apreciat demersul iniţiat de conducerea IJJ Ilfov de a aduce autoritățile la aceeași masă, coordonându-se, astfel, eforturile, pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru asigurarea unui grad ridicat de siguranţă publică a cetăţenilor.