⬤ Profesioniștii în sănătate au împărtășit cu generozitate din experiența lor valoroasă învățăceilor care au ales o carieră dedicată îngrijirii bolnavilor
Centrul de Formare Continuă ”Dumitru Stăniloae” al Facultății de Teologie ”Justinian Patriarhul” din București a fost gazda unei sesiuni științifice remarcabile în domeniul sănătății, marcând, astfel, debutul anului cu prima întâlnire a Fundației Bucuria Ajutorului. Evenimentul, desfășurat în colaborare cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) – filiala București, a fost anunțat cu bucurie de către Basilica.ro.
Sub genericul ”Îngrijirea paliativă a pacienților cu boli terminale”, acest eveniment a reunit elevi și profesioniști din domeniul medical. În sala de conferințe, două clase de elevi de la Colegiul Postliceal ”Spiru Haret”, însoțiți de profesorii lor, și elevi de la Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila”, au luat parte la discuții menite să aducă lumină asupra îngrijirii pacienților aflați în stadiul terminal.
”Este prima ediție a conferințelor care se organizează în Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor. Avem bucuria și onoarea să o avem alături de noi pe Carmen Mazilu, președintele Ordinului Asistenților Medicali. În sală sunt 100 de participanți: elevi, asistenți și profesori de la școli postliceale, dar, de asemenea, avem 40 de participanți online. Acest lucru denotă implicarea, interesul și bucuria, pentru că Fundația Bucuria Ajutorului dorește să aducă oamenii împreună, să educe, să-i formeze și să fie alături de ei. Iar toate lucrurile acestea se fac în mod voluntar, gratuit, fără taxă. Acest eveniment nu este organizat din întâmplare astăzi, de Sfântul Antonie cel Mare, ci este ca mulțumire pentru tot ajutorul primit de la sfânt de bolnavii care s-au vindecat, de noi, lectorii, de echipa Fundației Bucuria Ajutorului. Resimțim câteodată, în momente cheie, că numai îngerii și sfinții și Dumnezeu ne ajută să trecem de anumite dificultăți. De aceea, vreau să le mulțumesc preoților de la Biserica Curtea Veche, unde este Sfântul Antonie cel Mare sărbătorit astăzi, și în special duhovnicului meu”, a spus Adriana Căruntu, managerul Fundației Bucuria Ajutorului și coordonatorul Centrului de Îngrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Fundația Bucuria Ajutorului, lumina și speranța suferinzilor
Implicarea Fundației Bucuria Ajutorului în sprijinirea semenilor a devenit o tradiție, Centrul de Îngrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie” din București fiind un loc unde o echipă de specialiști, de la preoți și psihologi până la medici și asistenți sociali, se unește pentru a oferi îngrijiri paliative la cele mai înalte standarde de calitate. Fondat acum peste un deceniu de Arhiepiscopia Bucureștilor, acest centru devine o rază de lumină pentru bolnavii de cancer aflați în stadiul terminal. Membrii Fundației Bucuria Ajutorului sunt a doua familie pentru pacienții Centrului de Îngrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie”, oferind sprijin moral și încurajare în fața durerilor fizice și suferințelor spirituale. De la înființare și până în prezent, reprezentanții centrului au îngrijit aproape 4.000 de pacienți, majoritatea oncologici, iar cererea continuă să crească.
Sesiuni științifice medicale în fiecare lună, o pledoarie pentru îngrijirea bolnavilor
Anul 2024 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Anul pastorației și îngrijirii bolnavilor, iar Fundația Bucuria Ajutorului răspunde acestei chemări cu o inițiativă impresionantă. În fiecare lună, va organiza o sesiune științifică în domeniul medical și va marca diferite zile internaționale dedicate sănătății și îngrijirii bolnavilor. Un angajament frumos pentru o cauză nobilă și o dovadă a devotamentului Fundației de a fi alături de cei care au nevoie de ajutor.
Foto: Basilica.ro