Rapid vine după două victorii destul chinuite în faţa  celorlalte  două echipe ilfovene din Seria I, ACS Berceni și CS Balotești. În meciul disputat la Berceni, în ultima etapă a turului, Rapidul s-a văzut condusă încă din primul minut de joc, prin golul marcat de Fâșie. Până la urmă, însă, ceferiștii și-au luat revanșa pentru eliminarea suferită în Cupa României în faţa ACS Berceni, prin Iulian Popa, care a transformat două penalty – uri, destul de ușor acordate de arbitrul partidei. Berceni ar fi putut să termine la egaliate, dar a ratat câteva ocazii mari cât roata carului. Pe lângă cele două șuturi în bară ale ilfovenilor, cea mai mare ocazie a fost cea a lui Ionică Cosmin care, singur cu portarul, a trimis peste transversală de la doar 6 metri.

 CS Balotești, a doua victimă a rapidiștilor

În prima etapă a returului, a 14-a, a Seriei I, Rapid a învins o altă echipă din Ilfov – CS Balotești. Unicul gol al partidei a fost marcat de Jose Embalo, în minutul 12, după o centrare perfectă a lui Tudoran. A fost a doua reușită pentru portughezul venit de la Beira Mar, în tricoul giuleștenilor. Gazdele au avut, la rândul lor, o mare ocazie prin Herea, care a șutat în bară. Balotești a terminat jocul în 10 oameni, după ce același Herea a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, cu 6 minute înainte de fluierul final. Astfel, după 14 etape, Rapid rămâne liderul Seriei I, cu 29 de puncte, cu doar trei puncte avans faţă de urmăritoarea sa, Academica Clinceni, în urma victoriei cu 1-0, din etapa a 6-a, obţinută pe 1 octombrie împotriva echipei ilfovene. Cele două pretendente la prima poziţie în clasament se vor reîntâlni în etapa a 19-a, pe 27 februarie 2016, la Clinceni.

Academica „ţine aproape”

 

Echipa din Clinceni traversează o perioadă foarte bună. Laszlo Balint a reușit să închege o echipă care joacă un fotbal eficace, dovadă fiind victoriile consecutive din ultimele 5 etape. Cea de-a cincea victorie înregistrată de Academica lui Balint a fost cea din deplasare, cu Oţelul Galaţi, care a stabilit, la rândul său, un alt record, de data aceasta negativ: cea de-a cincea înfrângere consecutivă! Cel care a marcat golul decisiv, unicul de altfel al partidei, a fost „academicianul” Nicolae Mușat. El a înscris, în minutul 30, printr-un șut plasat la colţul lung, din interiorul careului, lateral stânga, după ce, în minutul 9, Venţer ratase singur cu Grecu, portarul oţelarilor. FC Clinceni a stat bine în teren, a pus presiune pe jucătorii Oţelului, în momentele acestora de posesie, iar echipa gălăţeană a avut probleme serioase la construcţia fazelor de atac. Astfel, ilfovenii îi suflă în ceafă Rapidului și se bat pentru promovarea în primul eșalon fotbalistic.