Tenis. WTA a anunțat pe site-ul oficial lista capilor de serie de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Pe această listă se regăsesc și două jucătoare române, Simona Halep și Irina Begu. Irina Begu, numărul 31 în clasamentul general, este a 29-a favorită a întrecerii de la Melbourne în timp ce Simona Halep, locul 2 în ierarhia WTA, este a două favorită a competiției. Capii de serie au fost stabiliți în funcție de clasamentul dat publicității la începutul acestei săptămâni. Deoarece Agniezska Radwanska a depășit-o pe Maria Sharapova în ierarhia generală, rusoaica va fi cap de serie numărul 5 și va da fie peste Serena Williams, fie peste Simona Halep, încă din sferturi, evident, în măsura în care sportivele se vor califica în acea fază.

 

Box. Vasile Cîtea, Mihai Craiu, Mihai Lauruc, Marian Simion și Adrian Diaconu sunt cei cinci candidaţi înscriși în lupta pentru postul de președinte al Federaţiei Române de Box, deţinut de Leonard Doroftei până la data de 13 noiembrie, potrivit unor surse din cadrul FR Box. Adunarea Generală extraordinară de alegeri este programată pentru data de 14 ianuarie 2016, ora 11:00, la Hotel „Sport”, din cadrul Complexului Sportiv Naţional „Lia Manoliu“.

 

 

Handbal. Naţionala masculină de handbal a României a învins Finlanda, duminica trecută, cu scorul de 36-29 (19-11), în Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare, într-un meci din grupa a doua a preliminariilor Campionatului Mondial din 2017.Tricolorii au dominat meciul și s-au impus fără emoţii, chiar dacă scorul a fost mai mic decât în partida jucată în deplasare cu nordicii, 34-21. România bifează astfel cea de-a treia victorie consecutivă și are mari șanse să se califice în play-off-ul competiției, cu condiția să învingă, miercuri, 14 ianuarie, tot la Baia Mare, echipa Austriei. În clasamentul grupei a II-a, Austria ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de România, 6 p, Italia, 2 p, Finlanda, 0 p. De subliniat că doar câștigătoarea grupei va merge în play-off.