Conform declaraţiei președintelui organizaţiei  PNL ILFOV, Marian Petrache, prefectul de Ilfov Dan Baranga, nu și-a îndeplinit obligaţiile faţă de locuitorii din Ilfov.

”Deși autorităţile ju­de­ţene din Ilfov au declarat că sunt pregătite pentru situaţii de ur­genţă pe timp de iarnă, în ultimele 24 de ore au dat dovadă de o in­competenţă maximă. Rezultatul  este că sute de oameni au rămas blo­caţi în zăpadă, pe drumurile naţionale și judeţene.

Otopeni, Tâncăbești, Voluntari, Șindriliţa, Afu­maţi sau Popești Leordeni nu sunt localităţi aflate în creierul munţilor, ci porţi spre Capitala României. În consecinţă, nu există nici o scuză pentru modul în care situaţia a fost gestionată.

Dacă primarii au încercat totuși să rezolve si­tuaţia în ograda lor, drumurile judeţene  și na­ţionale, care erau responsabilitatea direct a autorităţilor judeţene și a prefectului au fost lăsate de izbeliște. Este prima data în ultimii 20 de ani când DN1, cel mai important drum naţional, este blocat pentru o perioadă atât de lungă! Prefectul Dan Baranga, reprezentantul Guvernului în ju­deţ și cel care ar fi trebuit să coordoneze potrivit legii toate autorităţile implicate, a dat însă do­vadă de incompetenţă și ires­ponsabilitate.

Spre exemplu, la Afu­maţi, deși câteva zeci de mașini au rămas blocate o noapte întreagă în viscol, Dan Baranga a refuzat să cea­ră ajutorul Armatei, punând în pericol viaţa a peste o sută de oamenii.”