Nu știați? Dacă n-ați aflat încă, iată știrea: vernisajul expoziției de artă în aer liber „Gigantica” s-a amânat, din cauza ploilor, pentru o săptămână. Vineri, 13 iulie, se vor petrece deschiderea festivă, spectacolul de inaugurare și tot ce s-a promis. Așadar, până atunci, iubitorii de promenadă și artă au onoarea de a fi vizitatori, în avanpremieră, ai celei mai mari expoziții de artă în aer liber, din Poiana Mare a Parcului Mogoșoaia.

Articol apărut în nr. 410 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

Amânarea e unul dintre cadourile bune pe care l-au făcut, din cer, ploile din ultima vreme, spre deosebire de ravagiile lor din mai toate regiunile țării. Totul, conform cugetării verificate că orice neajuns are, sau anunță, și o parte bună a lucrurilor. Deci, expoziția e amenajată și vă așteaptă, încă de pe acum. Au avut grijă de asta, de comun acord, Primăria Mogoșoaia, alături de autorii lucrărilor de artă modernă, care „viețuiesc” pentru un timp în Poiana Mare. Nici că puteau găsi un loc mai potrivit.

„Artistul – confident al naturii”

Așa suna una dintre convingerile marelui sculptor al lumii, Auguste Rodin. Într-o minunată armonie cu maestrul francez, reprezentantul nostru al splendorilor artei, Constantin Brâncuși, își dezvăluia învoiala sacră: „Eu am pornit întotdeauna de la o idee, de la Natură”. Și tot el,  adăuga: „Ceea ce legi tu aici, pe pământ, se leagă și în ceruri”.

Privilegii onorante

De ele au parte constant locuitorii din Mogoșoaia și vizitatorii săi. Spectacolele de teatru pentru adulți și copii, concertele, atelierele de artă plastică,   expozițiile, adică toate faptele de cultură și divertisment sunt permanente în Târgușorul Brâncovenilor sau Poiana Mare.

Și totul, în armonie și respect față de opera maestrului Brâncuși și dorința sa:  „Aş vrea ca lucrările mele să se ridice în parcuri şi grădini publice, să se joace copiii peste ele, cum s-ar fi jucat peste pietre şi monumente născute din pământ, nimeni să nu ştie ce sunt şi cine
le-a făcut – dar toată lumea să simtă necesitatea şi prietenia lor ca ceva ce face parte din sufletul Naturii”.