Vineri, 23 iulie, la Centrul Cultural Misionar „Familia” al Patriarhiei Române (Complexul Lebăda), Primăria Pantelimon a organizat un eveniment inedit, intitulat „Cinema în aer liber”, în cadrul căruia 300 de cetățeni din oraș au avut ocazia să vizioneze, gratuit, un film. Mai exact, comedia americană „Going in style”, avându-i ca protagoniști pe Morgan Freeman, Michael Caine și Alan Arkin.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 559, ediția print

Evenimentul a beneficiat de o organizare exemplară, la a cărui desfășurare au vegheat atât cei 24 de voluntari de la DAS Pantelimon și primărie, cât și 10 polițiști locali, 4 de la Secția de Poliție Pantelimon și 2 jandarmi de la IJJ Ilfov. Binențeles, nu putea să lipsească nici asistența medicală, asigurată de serviciul de Ambulanță Ana Med, reprezentat de o asistentă medicală și un paramedic. Centrul de prim ajutor avea toate dotările necesare, printre care se număra inclusiv un defibrilator cardiac. La intrare, fiecare spectator a primit câte o brățară din cele 300 pregătite în acest scop, astfel că, la epuizarea acestora accesul spectatorilor în zona de proiecție nu a mai fost permis.

În spațiul de proiecție l-am întâlnit și pe Mihai Voicu, administratorul public al orașului Pantelimon și coordonatorul proiectului. El ne-a explicat cum se desfășoară acest eveniment: „Prin bunăvoința Patriarhiei Române – Centrul Cultural Misionar «Familia» și Mănăstirea Cernica, cu care avem un contract de colaborare, ne-a fost cedat acest spațiu pentru organizarea acestui eveniment, primul dintr-un lung șir de evenimente socio-culturale pe care dorim să le organizăm aici cu regularitate. Acesta de astăzi, mai exact cel intitulat «Cinema în aer liber» a ajuns la a treia ediție, dar este prima care se desfășoară în acest loc minunat și, în mod cert, se va repeta pentru că se bucură de un mare succes. O dovadă în acest sens este și faptul că astăzi, cu mai bine de o oră jumătate înainte de începerea proiecției filmului, peste 80 la sută din cele trei sute de locuri sunt deja ocupate. La evenimentul de astăzi, dispunem de facilități bune, zona ne asigură și spații de parcare, am organizat și un «food court», precum și un spațiu special pentru persoanele cu dizabilități care s-au înscris pe o listă specială și care vor sosi în jurul orei 21.15. Așa cum se știe, pentru toți spectatori intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.” 

Alte evenimente au fost sau vor fi organizate în acest spațiu   

Primarul orașului Pantelimon, Marian Ivan, cel care a inițiat proiectul „Cinema în aer liber”, ne-a informat, la rândul său, despre alte proiecte și evenimente care s-au desfășurat sau vor fi organizate în spațiul oferit de Patriarhia Română. „Trebuie să vă spun că în această locație am mai desfășurat, acum câteva luni de zile, un concurs de fotografie pentru copiii din familiile defavorizate, probabil că vor mai urma încă una-două ediții de «Cinema în aer liber», mai avem de gând să organizăm în acest spațiu și un concert în aer liber, pentru că această curte interioară ne asigură o acustică deosebită, iar încă o intenție pe care o avem este aceea de a organiza, de-a lungul culoarului de acces dar și în această curte interioară, un Târg de Crăciun, în preajma marii sărbători a Nașterii Domnului Iisus Hristos, pe parcursul câtorva zile”, ne-a precizat primarul Marian Ivan.