Lista de promisiuni electorale a celor care vor să obțină, cu orice preț, puterea în Snagov este extrem de stufoasă. Promisiuni ca în campaniile trecute. Cert este un singur lucru: majoritatea candidaților și-au rotunjit conturile și pe lângă ei, toți cotizanții la campania electorală. Faptul că actuala coaliție, PSD-PNL, nu funcționează la nivel local, se vede cu ochiul liber. Dar să vedem cine sunt pretendenții la tron și acoliții acestora. Asta din vorbele localnicilor…
PNL. Radu­ ­Drăjneanu, electrician cu veleități de braconier
Din ce spun cei care s-au născut și au trăit în Snagov, Radu Drăjneanu  are o avere considerabilă, care are la bază terenurile obținute  de doamna Elena, mama acestuia. Fostă președinte de C.A.P., aceasta a fost arestată după 1990 pentru retrocedări ilegale, transformarea islazului comunal în spații de vânzare și înstrăinarea unor terenuri care aveau ieșire spre lac. În toată această perioadă, a avut sprijinul lui Gabriel Oprea, fost consilier județean. Lumea zice că cei doi se dau drept dușmani, dar de fapt Oprea, care candidează ca independent și Drăjneanu, pe lângă faptul că sunt cumnați, vor să facă o chestie gen suveică, adică primar și viceprimar. Cel care îi sprijină necondiționat este Mihai Anghel, pre­ședintele organizației PNL. Despre domnul Anghel, numai de bine. A reușit din 2004, cu un salariu de 300 de lei ­luat pe funcția de consilier local, să își facă 4 case, să își cumpere un Touareg și un Opel. Revenind la Gabriel Oprea, trebuie spus că deține un hotel și restaurant pe malul lacu-lui Snagov, o vilă estimată la 800 de mii de euro, mașini de lux și terenuri fără număr. Să nu uităm de ce are renumele de braconier. Pe lângă plase și ostii, când este nevoie de pește, electricianul curentează la greu și vietățile acvatice.
PSD: Marian Oancea, zis ”Coteț”
Dacă vorbim de ex­periența domnului ”Co­teț”, putem spune că porecla a dobândit-o prin ”experiență profesională”, mai precis construcția unor pontoane. Pe lângă faptul că este instructor auto și cere bani pentru luarea permisului, mai este și beneficiarul  unor schimburi de terenuri, des­tul de dubioase.
Oscilând, în funcție de interes, pe axa PSD-PDL, în calitate de președinte în ședința Consiliului Local în 2007, s-a hotărât vânzarea plajei lacului Snagov cu 7,2 mi-lioane de euro, bani pe care nu i-a văzut nimeni, cu atât mai puțin localnicii. Să vedem și consilierii: Pavel Sile, zis ”Vulpoiul”, în calitate de director la SC.PRODSERVICE A.C.T. a devalizat societatea comercială a primăriei, cea care se ocupa de apă, canalizare și termoficare. Așa s-a ajuns la faptul că societatea a fost vândută cu 13 mili-arde de lei vechi și preluată de către Bebe Dumitru, un susținător, actual al PSD, anterior al PDL.
Ultimul, dar cel din frunte, este Gheorghe Gri­gore, zis Gicanul. Din ce spun oamenii, este un rechin imobiliar dar și un șantajist al primarilor. Și el susține acum PSD, chiar dacă în trecutul, nu prea îndepărtat, ajuta cu bani PDL-ul.