1. Aroma de acasă. Niciun element decorativ scump nu poate înlocui frumusețea, prospețimea și rafinamentul florilor naturale. O vază simplă din sticlă este foarte ieftină, iar florile proaspete nu doar că adaugă o pată de culoare amenajării, dar emană prospețime și un parfum subtil. Aroma este cea care ne întâmpină prima dată atunci când deschidem ușa și creează deja o atmosferă plăcută și luxoasă. Pentru ca întreaga locuință să miroase întotdeauna plăcut, puteți achiziționa odorizante cameră pe care le puteți plasa în toate încăperile, chiar și în dulapuri. Foarte multe parfumuri de cameră vin în recipiente estetice, ceea ce contribuie din nou la frumusețea amenajării. Difuzoarele de uleiuri esențiale naturale sunt iarăși foarte apreciate, mai ales că uleiurile esențiale de cea mai înaltă calitate contribuie semnificativ la starea noastră de bine, la relaxare și la o respirație ușoară. Uleiul esențial de scorțișoară, de portocale, de mentă, de levănțică și de eucalipt sunt printre cele mai apreciate uleiuri pentru parfumarea locuinței.
  2. Decorați pereții. Este uimitor impactul pe care îl are un strat proaspăt de var asupra amenajării. Există foarte multe modalități creative prin care putem vărui pereții și o varietate de culori din care putem alege. Indiferent dacă vă plac culorile îndrăznțele sau aspectul unui perete trasformat în perete de accent, există opțiuni diverse pentru toți cei care doresc o schimbare. Nu subestimați nici impactul pe care îl pot avea câteva stickere decorative de perete foarte bine alese. Motivele florale și botanice, dar și dungile arată foarte bine pe orice perete. De asemenea, gândiți-vă la modul în care ați putea să modernizați dulapurile învechite sau alte piese de mobilier folosind vopsea de mobilier.
  3. Agățați perdelele cât mai aproape de tavan. Înainte de a monta galeriile și de a agăța perdelele și draperiile, încercați să alegeți materiale cât mai elegante, care să denote bun gust și rafinament. Pentru că perdelele și draperiile reprezintă o investiție dacă aveți multe ferestre sau ferestre de mari dimensiuni, nu este convenabil să le schimbați prea des, prin urmare alegeți din start materiale calitative, deși pot fi mai scumpe. Bumbacul simplu, un voal de foarte bună calitate, catifeaua groasă și, bineînțeles, inul sunt printre cele mai plăcute materiale pentru perdele și draperii. Dacă sunt agățate corect, asta însemnând la cel puțin 30 de cm de cadrul ferestrelor, perdelele și draperiile nu doar că îmbunătățesc estetica amenajării, dar totodată pot extinde vizual încăperea și pot atrage mai multă lumina. Perdelele și draperiile montate cât mai sus creează iluzia de înălțime. Accesorizarea perdelelor și draperiilor este iarăși importantă, așa că investiți în galerii, capete de galerii și în elemente de prindere a draperiilor cât mai frumoase.
  4. Opțiuni similare de depozitare. În ceea ce privește opțiunile de depozitare, puteți cumpăra recipiente ieftine, indiferent că optați pentru cutii din carton, coșuri sau cutii din materiale textile sau din lemn. Uniformitatea pieselor, nu costul, este elementul crucial pentru a obține un aspect frumos și luxos.

În cele din urmă, încercați să actualizați mânerele și yalele din întreaga casă. Poate că nu acordați atenție acestor detalii, dar dacă yalele și mânerele dulapurilor sunt învechite sau uzate, pot trage în jos toată amenajarea casei. Ați fi surprinși de diferența pe care o pot face mânerele și yalele noi, mai ales că puteți găsi opțiuni foarte accesibile. O sugestie este să achiziționați butoane și mânere din cristal, argint sau bronz care vor adăuga instantaneu puțină strălucire în baie sau în bucătărie.