La Centrul Cultural Buftea a avut loc sâmbătă, spectacolul aniversar al Ansamblului artistic ”Doina Ilfovului”, care a împlinit 6 ani de la înființare. Trei ore de voie bună, muzică și dans, într-o atmosferă deosebită, adusă pe scenă de artiștii coordonați de prof. coregraf Daniela Mîndroc și instructor de dans Valentin Rogojinaru, și de invitații acestora.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 590, ediția print

Spectacolul, prezentat de directorul Centrului Cultural Buftea, Robert Nagy, a debutat cu un colaj cuprinzând diferite stiluri de dans, după care elevi de la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu” din București, pregătiți de prof. Daniela Chihaia Popa, au interpretat, la pian, fragmente muzicale deosebite. Ansamblul ”Doina Ilfovului” a urcat pe scenă cu ”Tarantela”, după care publicul s-a lăsat cucerit de un nou moment muzical aparținând Mariei Diana Ene și baritonului Adelin Constantin Neaga, clasa a IX-a la Colegiul Național ”George Enescu”, acompaniat la pian de Anta Agavriloae. Dans evreiesc ”Hava Naghila”, soprana Ioana Delia Blas (cl. a IX-a) și grupa mică de dansatori, cu ”Brașoveanca”, după care ”Doina Ilfovului” a prezentat dansul popular ”Hora la zece” și o suită instrumentală preluată din repertoriul Tarafului din Clejani.

Adelin Constantin Neaga și Ioana Delia Blas au format un duet și au interpretat ”I’ve had the time of my life”, iar dansatorii ”Doinei Ilfovului” au pregătit ”Hora românilor”, cu pași reprezentativi pentru fiecare zonă etnografică a țării. A urmat o nouă alternanță dans – muzică – dans, cu suită de jocuri din Oltenia (”Boiereasca”, ”Șimianca”, ”Sârba dogarilor”, ”Hora la patru” sau ”Hora în bătaie”), dans țigănesc și ”Kibori”, duetul format din Ioana Delia Blas și Natalia Moise și noi dansuri oltenești (”Trei păzește”, ”Ițele”, ”Alunelul”, ”Rustemul” sau ”Mereul”, dar și ”Ciuleandra”, ”Bărboasa”, ”Hora de la Stoicănești” sau ”Poloxia”). Spectacolul aniversar a mers mai departe cu jocuri din Muntenia, Dobrogea, Moldova, după care ne-au încântat artiștii invitați, o parte dintre membrii grupulului vocal ”Noua generație”, coordonați de Geta Vrabie. Spre finalul spectacolului, elevii Colegiului Național de Muzică ”George Enescu” – Carla Ștefani, Luca Iorgu și Filip Jacobsen (tobe) au interpretat live ”Like I’m gonna lose you”, Meghan Trainor ft. John Legent, iar ”Noua Generație” au adus, de data aceasta, în fața publicului, un dans cu măști. Au urmat dansatorii ”Doinei Ilfovului”, cu un colaj de jocuri din Oaș, Banat, Ardeal și, din nou, Oltenia, iar surpriza serii a reprezentat-o, la sfârșitul celor trei ore de spectacol – ”grupa de mămici” care a dansat ”Crihalma” și, alături de băieții din grupa mare a ansamblului, ”Hațegana”.