Ei au dăruit aparatură medicală și instrumentar chirurgical Spitalului „Grigore Alexandrescu”

Echipamentul medical este extrem de util secțiilor de Terapie Intensivă

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale continuă să salveze vieți. De data aceasta, ei au întins, din nou, o mână de ajutor nou-născuților. Recent, aceștia au donat aparatură medicală și instrumentar chirurgical, Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, din București. Valoarea totală a bunurilor dăruite se ridică la suma de 23.500 de euro.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 543, ediția print

Mai exact, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au donat Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, din București, trei pompe injectomate, un sistem pentru chirurgie pediatrică minim invazivă O.R.L. și instrumentar chirurgical. Aparatura a fost direcționată către secțiile de Terapie Intensivă – nou născuți și O.R.L., ale insituției medicale. “Am venit în sprijinul Spitalului «Grigore Alexandrescu», oferind bunuri necesare atât pacienților, cât și medicilor. Ne-am îndreptat atenția către această unitate medicală, cunoscând că este o nevoie acută de echipament, mai ales când vine vorba de tratarea copiilor nou-născuți care ajung direct la secția de Terapie Intensivă. Este dureros să știi că încă de mici copiii se confruntă cu probleme de sănătate, și de aceea încercăm să sprijinim după posibilități sistemul medical. Acest sprijin nu ar fi fost posibil fără susținerea financiară a sponsorilor noștri, Romgaz și Otter Distribution care ne ajută de câțiva ani să oferim acestui spital aparatura medicală necesară. Contează foarte mult să fim solidari, întrucât împreună putem face lucruri minunate și plăcute lui Dumnezeu”, a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale. 

“Sunt niște aparate extrem de performante”

“Avem, într-un an de zile, un număr foarte mare de pacienți, transferați din toate maternitățile Capitalei și din alte județe, pacienți care vin pentru intervenții chirurgicale sau nou-născuți prematur și cu patologii severe care necesită, pentru o perioadă îndelungată de timp, administrarea unor tratamente complexe intravenoase. Din acest motiv, este implicat un număr mare de aparate pentru fiecare copil în asigurarea unor cât mai bune măsuri de îngrijire și tratament. Aceste aparate au o durată de viață, necesită mentenanță și întreținere, așa încât și ele trebuie înlocuite periodic. Cele primite acum, cu sprijinul Patriarhiei Române, sunt niște aparate injectomate și pompe de perfuzie extrem de performante, care ne vor ajuta deosebit de mult în îngrijirea adecvată acestor pacienți”, a spus dr. Ana Maria Brădeanu, șeful secției de Terapie Intensivă Neonatală, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. De altfel, și dr. Adina Zamfir, medic primar pe secția/departamentul O.R.L. în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” a apreciat susținerea voluntarilor Patriarhiei Romane. “Sprijinul oferit este imens, întrucât am fost ajutați să achiziționăm un sistem video foarte performant care poate fi adaptat atât pentru elementele de bronhoscopie, vizualizând patologia din arborele bronșic al copilului, cât și pentru microscop, oferind o rezoluție excelentă a câmpului operator și permițând intervenții deosebite, cu un grad mare de dificultate, atât de necesare în cazul copiilor”, a spus dr. Zamfir. 

Anul trecut, cu ajutorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale a fost schimbat mobilierul blocului operator al secției O.R.L. de la Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. În ultimii ani, voluntarii au donat Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu” aparatură medicală în valoare de 42.000 de euro.