O geană de speranță pentru Concordia

Meciul de sâmbăta trecută cu Sepsi OSK, disputat pe teren propriu, pare să fie un semnal că perioada neagră pentru „vulturi” a luat sfârșit.

Noul antrenor al Concordiei, Ion Moldovan, a debutat cu dreptul pe banca ilfovenilor, „ajutat”, însă, copios de deciziile centralului Adrian Cojocaru.

A fost prima victorie pe teren propriu din acest sezon pentru Concordia și cea de-a doua de la începutul campionatului, după 12 etape. Sepsi a început mai bine meciul de la Chiajna. Oaspeții au deschis scorul după 17 minute prin Istvan Fulop, aflat la primul gol pentru OSK. La pauză, scorul a fost egal – Paul Batin (min. 34) a fructificat pasa lui Bawab, în fața porții, dintr-o poziție suspectă de offside.

Un arbitru „generos” cu ilfovenii

Și în repriza a doua covăs­nenii au fost mai activi. Astafei a încercat să-şi aducă echipa în avantaj, dar nu i-a pus mari probleme lui Bălgrădean. O fază controversată s-a petrecut în momentul în care șutul lui Hadnagy a fost oprit cu mâna de fundașul „vulturilor”, Marc, așa cum au dovedit și reluările, însă arbitrul Cojocaru nu a acordat nici henț, nici penalty. Victoria ilfovenilor a venit la finalul meciului, în cel de-al doilea minut al prelungirilor, prin debutantul, la Concordia, Claudiu Bumba. Jucătorul venit de la Dinamo, introdus pe teren în minutul 83 de Ion Moldovan,  a înscris din mijlocul careului celor de la Sepsi, după o recuperare a lui Paul Batin din fața lui Oros. Așa s-a scris istoria unui meci norocos pentru elevii lui Ion Moldovan, la al cărui  rezultat și-au adus un aport substanțial și deciziile arbitrului Adrian Cojocaru.

„Aveam mare nevoie de cele trei puncte, din cauza situației din clasament. Important e că am câștigat și mă bucur că am debutat cu gol”, a declarat, la finalul meciului Claudiu Bumba, cel care a adus victoria „vulturilor”, în primul său meci la Chiajna.

În etapa următoare, cea de-a 13-a, Concordia ­Chiajna o va întâlni pe FC Voluntari, ­într-un derby ilfovean.

FC Voluntari smulge un punct în deplasare

FC Voluntari a reușit o surpriză în meciul de debut al etapei a 12-a din Liga 1. Echipa pregătită de Claudiu Niculescu a remizat, scor 1-1, cu CS U Craiova. Ilfovenii au deschis scorul în minutul 55 prin Tudorie, după o greșeală a lui Spahija, și a bifat  cea de-a 6-a reușită în acest sezon. Un minut mai târziu, centralul Horaţiu Feșnic le-a refuzat un penalty clar gazdelor, după un henţ făcut în careu de Popescu. Oltenii nu au renunţat însă, iar 14 minute mai târziu Băluţă a a egalat și a readus speranţele în tabăra gazdelor, cu o reluare din faţa porţii. „Puteam pleca chiar cu trei puncte, am ratat câteva ocazii bune. Am făcut un meci tactic aproape perfect. Mă mulţumește atitudinea băieţilor, mai ales că am jucat împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din Liga 1”, a spus Claudiu Niculescu, la final. În urma acestui egal, ilfovenii au urcat pe locul 8 în clasament, cu 15 puncte după 12 etape.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.370