Peste 60 de copii, de toate vârstelele, din care 20 de mici soliști, au participat duminică, 19 noiembrie, la Festivalul ”Acordurile Toamnei”, ediţia a III-a, din Snagov, organizat de Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, prin directorul Grigore Vasile și profesor coordonator Violeta Dinu. Pe scena Casei de Cultură din Snagov au urcat micuții artiști din şcoli ilfovene, dar și din București, Sinaia sau Predeal.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 378, ediția print

”Este un lucru minunat ce se întâmplă aici și sperăm ca acest festival să devină o tradiție, chiar dacă suntem încă începători”, ne-a declarat prof. Violeta Dinu. O serie de artiști consacrați au evoluat pe scenă în prima parte a spectacolului, încălzind atmosfera și permițând concurenților să mai uite de emoții. I-am ascultat pe Iacob Florentin, Ana Maria Mocanu, artistă talentată care  interpretat atât muzică populară cât și ușoară, Daniel Sima, George Dragomir, Celin Oser sau Mihaela Iacob. Acești tineri frumoși ne-au încântat sufletul cu melodii precum ”Sanie cu zurgălăi”, ”Cântă cucul bate-l vina”, ”Dă, Doamne” sau „De-ai fi tu salcie la mal”.

 

Concursul efectiv s-a adresat tuturor categoriilor de vârstă, inclusiv copii din clasa pregătitoare și preșcolari și a acoperit toate genurile muzicale. Juriul a fost compus din Ionuţ Daniel Soso, George Dragomir, profesor de specialitate, tenor și compozitor, Eugenia Mărgărit – profesor de muzică și artistul Petre Ioan. Juriul nu a avut o misiune ușoară, pentru că toți concurenții au fost foarte talentați. Am remarcat momente de street dance, majorete şi folclor, Ciuleandra sau dansuri moderne. Prichindeii Asociației Muzicale Becar.ro au fost extrem de curajoși, iar copiii cu dizabilităţi ai trupei de teatru a Centrului de Copii cu dizabilităţi „Domniţa Bălaşa”, din Bucureşti au oferit un altfel de teatru care a strânit o furtună de aplauze.

La decernarea premiilor, juriul a anunțat că a ținut cont de contextul pieselor alese, intonaţie, timbru, ritmicitate. Pentru secţiunea canto, s-au acordat: locul II pentru Sabina Voicu, Adrian Ionescu, Antonia Mitrea, Despina Ştefania, Bianca Elena Ioniţă, Rafael Bălan; locul I – Ariana Gheorghe, Lisa Dulgheru, Maria Elisabeta Mircea, Andreea Codeanu, Alexandra Cănilă; trofeul pentru Alexia Şerbănescu, iar trofeul secţiunii canto a mers la Melisa Fogoş. La secţiunea formaţii, au obținut locul I formaţia Star Safir din Bucureşti și trupa de teatru Micii Voinici. Trofeul secţiunii canto a fost acordat Corului Viva – Şcoala Gimnazială nr. 1 Tunari. La secţiunea dans, locul I a fost acordat Asociaţiei Sportive Dans Art Studio, iar trofeul a mers la Școala Gimnazială nr. 1 Tunari. Diplome au primit și artiștii consacrați.