Imagine de grup a artiștilor participanți, împreună cu primarul Adrian Budeanu,

Luni, 10 aprilie, Liceul cu program sportiv nr. 1, din Clinceni, a adăpostit o frumoasă expoziție de artă plastică și decorativă. Creațiile au aparținut elevilor acestei unități școlare, care îi pregătește pentru o carieră sportivă de succes. Dar asta nu i-a împiedicat pe dascălii copiilor să nu le afle talentele ascunse și în domenii ce par că se află la mare distanță conceptuală: pictura și sportul. Numai că surpriza celor mari a fost asigurată. Iar succesul descoperirii aptitudinilor artistice ale școlarilor sportivi a confirmat un adevăr, ilustrat prin calitatea lucrărilor expuse.

Articol apărut în nr. 347 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

expoziție

Acest eveniment a reprezentat prima ediție a unui proiect inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Ilfov și a constituit un adevărat succes educativ. Cele două secțiuni de pictură și creații florale de artă aplicată au avut ca temă „Vine primăvara în școala mea”. Proiectul s-a bucurat de ajutorul părinților micilor artiști, de sprijinul Consiliului Local și al primăriei localității Clinceni, condusă de Adrian Budeanu.

Selecția celor mai buni

Elevii au muncit de‐a lungul întregii luni martie pentru realizarea picturilor și aranjamentelor de artă decorativă, îndrumați de tânăra prof. de educație plastică a liceului, Mihaela Mocanu. La pictură au participat 49 de copii, ai claselor I-IX. Iar capitolul de artă florală aplicată pe suporturi ornamentale a fost acoperit de creațiile a 20 de elevi, din clasele IX-XII. Ei au fost aleși din clasele unității școlare, dar numai cei care au dovedit că au talent, plăcere și dorință, îndreptate către munca artistică. Pentru ei, dascălul a organizat un adevărat atelier de artă plastică, în afara orelor de clasă. Iar, în final, bucuria realizărilor, aprecierile și premiile obținute le-au confirmat succesul la public scontat.

Premiile reușitei

Festivitatea a debutat în încăpătoarea sală a cancelariei profesorilor, unde au fost invitați părinții elevilor ale căror lucrări au alcătuit expoziția, alături de cadre didactice și de conducere ale liceului și, bineînțeles, artiștii plasticieni. La frumosul eveniment așteptat de toată lumea prezentă a participat primarul Adrian Budeanu, prof. dr. Ioana Rădulescu – directorul unității școlare, prof. Elena Ștefan – director adjunct, prof. Mihaela Mocanu și cadre didactice ale Consiliului profesoral. A urmat momentul bucuriei decernării premiilor și diplomelor, oficiu făcut de primarul localității. Fiecare dintre expozanți a primit aceste însemne ale izbânzii și bunei prețuiri, însoțite de pungile cu dulciuri cadou, oferite din partea firmei sponsor „Chipita România SRL”, cu produse atât de mult apreciate de copii. Aplauzele asistenţei, alcătuite din părinţi şi cadre didactice au răsplătit pe deplin munca, talentul şi sensibilitatea artistică a ucenicilor artei vizuale. A urmat vizitarea expoziției de pictură și artă decorativă, cu lucrări etalate pe pereții holului de la parterul școlii. Și aici, încântarea, împreună cu laudele vizitatorilor au rescompensat talentul și munca artiștilor sportivi.

Spectacol cu cântece pascale și folclorice

În finalul vernisajului, marea artistă a folclorului nostru tradițional, Eugenia Moise Niculae, a condus corul de elevi ai școlii, care a înterpretat un minunat concert cu piese muzicale adecvate Săptămânii Mari a postului Paștilor, dinaintea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Din bogatul repertoriu amintim câteva dintre titluri: „Prea bunule Părinte”, „Lumină din lumină”, „Lăsaţi copiii să vină la Mine”, „O floare sunt chiar eu” şi altele. Compozițiile au fost interpretate cu multă sensibilitate de copii. Apreciata solistă a cântecului nostru național, a afirmat, între altele: „E o bucurie uriaşă când vedem copiii comunităţii noastre că învaţă lucruri frumoase, utile în pregătirea schimbului de generaţii pentru anii care vin. Nu uităm nici de valoarea tradițiilor noastre care, iată, le sunt transmise cu multă aplecare educativă”. Aplauzele asistenţei, alcătuite din părinţi şi cadre didactice au răsplătit pe deplin munca, talentul şi sensibilitatea artistică a ucenicilor artei vizuale. Toți cei care au mai luat cuvânul au mulțumit oficialităților Consiliului Local, primarului Adrian Budeanu, pentru cadouri și susținerea cu succes a evenimentului.

Edilul localității înmânează premiile
Edilul localității înmânează premiile
Prof. dr. Ioana Rădulescu - dir. liceului le vorbește celor prezenți. E secondată de Adrian Budeanu, prof. Elena Ștefan și Mihaela Mocanu
Prof. dr. Ioana Rădulescu – dir. liceului le vorbește celor prezenți. E secondată de
Adrian Budeanu, prof. Elena Ștefan și Mihaela Mocanu
Cadrele didactce îi aplaudă pe premianți
Cadrele didactce îi aplaudă pe premianți
Bucuria premiilor și a surprizelor dulci
Bucuria premiilor și a surprizelor dulci
Galeria părinților de artiști îi susține cu fervoare
Galeria părinților de artiști îi susține cu fervoare
expoziție 5
Eugenia Moise Niculae și corul liceului
Aspect din expoziție
Aspect din expoziție