Primăria comunei Jilava a organizat pe 21 mai, în Ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena, ziua localității, iar jilăvenii au fost invitați, cu mic, cu mare, în Parcul Morii, la joacă și spectacol.

De la ora 14.00, copiii au fost răsfățați cu muzică, iar animatorii au avut grijă ca toți picii să se simtă bine. Au fost numere de magie, jonglerie, jocuri cu roboți, baloane, figurine din povești, multe cântece pentru copii și multe concursuri. Evident, au mai fost vată de zahăr, sucuri, tobogane și gonflabile gigant. Mai târziu, începând cu ora 17.00, scena a aparținut artiștilor îndrăgiți și mult așteptați de public. Claudia Ghițulescu a fost primul invitat din spectacol, după care Gheboasă, unul dintre cei mai în vogă artiști de trap din România, care a făcut fericiți sute de tineri veniți la spectacol special pentru el.
Stelu Pandelescu a adus la Jilava muzică veche lăutrărească și a pregătit atmosfera pentru primirea următorului artist – Loredana Groza. Alături de Orchestra Agurida, într-o formă fizică și artistică de excepție, ”Lori din Onești” a făcut un show cum doar ea știe să facă. Pe scenă a urcat pentru câteva melodii și Baboiash – pe numele adevărat Florin Baboi, unul dintre cei mai vechi cântăreți de muzică lăutărească și manele din București. Prestația de o oră a artistei s-a terminat cu un public extaziat, care a cerut un bis și a primit ”Bună seara, iubite!”, melodie compusă de Adrian Enescu pe versurile poetului Lucian Avramescu, lansată în 1987 de Loredana Groza, cu participarea regretatului actor Ion Caramitru.
Finalul spectacolului a aparți­nut celui care a venit la Jilava cu ”Toate diamantele” la el – Luis Gabriel.
În jurul orei 22.00, petrecerea de la Jilava s-a terminat cu un spectaculos foc de artificii. Printre oficialii care și-au dorit să le fie alături jilăvenilor, de ziua lor,
i-am zărit pe președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, prefectul județului Ilfov, Simona Neculae și subprefectul Andrei Scutelnicu, Alexandrina Niță – directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Ilfov, conducerea Primăriei Jilava.