* Beneficiari au fost copiii, vârstnicii singuri și familiile numeroase din comunele Grădiștea, Nuci și Moara Vlăsiei

Indiferent de vreme sau de vremuri, călugării Mănăstirii Sitaru nu contenesc să le poarte de grijă celor aflați în nevoie și fac eforturi incredibile ca să le aducă un strop de bucurie și mângâiere sufletească. 

În ciuda arșiței care a pus stăpânire pe cea mai mare parte din țară în ultimele zile, călugării cu suflete de îngeri, din sfânta Mănăstire Sitaru, au mers din casă în casă și au binecuvântat gazdele, oferindu-le daruri spirituale și materiale. Cu acest gest remarcabil, le-au făcut zilele mult mai frumoase și viața puțin mai ușoară. Prin oferirea unor alimente de bază, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite pentru următorul an școlar și multe alte lucruri de trebuință, monahii au adus zâmbetul pe buzele oamenilor aflați în suferință din comunele Grădiștea, Nuci și Moara Vlăsiei. Sub coordonarea părintelui Hrisostom Iorgulescu, clericii i-au bucurat pe copiii necăjiți, tinerii cu probleme de sănătate, vârstnicii singuri pe lume și familiile cu mulți membri și multe lipsuri financiare, cu daruri bogate care le-au luminat sufletele și le-au umplut inimile cu dragoste iar casele cu pacea și binecuvântarea Divină. ”A vrut Milostivul Dumnezeu ca în luna lui ”cuptor” să aducem un strop de bucurie în inimile celor mai încercați întru neputințele vieții. Din urbea boierilor Maxineni, ctitori ai locurilor, aidoma Grecenilor și mai târziu Grădiștenilor, am ajuns peste peticul de pădure al Vlăsiei până la Moara Săracă, localități cu nume înfipte în istoria vremurilor de demult, încăpățânate, parcă,

cu mult curaj să dea mărturie despre ce au fost cândva, chiar în aceste răstimpuri ale modernismului. Oamenii de azi, asemenea celor de mult adormiți în țintirimurile de lângă biserici, își duc lupta de zi cu zi, nădăjduind în bine, în frumos, în bucuria de a fi lângă cei dragi sau de a-i revedea cât mai curând. Și viața omului este luptă, și iar luptă! Grijile se împletesc cu nădejdiile, durerile se îngeamănă cu bucuriile, iar sufletul omului, cu tainele lui, îl știe numai Bunul Dumnezeu și duhovnicul, în scaunul spovedaniei”, sunt cuvintele pe care, părintele Hrisostom Iorgulescu, coordonatorul evenimentelor culturale, educaționale și sociale derulate de Mănăstirea Sitaru, le-a așternut la inima noastră cu multă dragoste.

Preoți, profesori și voluntari, uniți pentru o cauză nobilă! 
Și, pentru că acțiunile social-filantropice ale călugărilor Mănăstirii Sitaru sunt întotdeauna de o frumusețe rară, preoți și credincioși cărora nimeni nu le poate șterge din suflet mărinimia și dragostea față de semenii aflați în suferință, s-au alăturat monahilor pentru această cauză nobilă. ”Preoții Alexandru Popescu și Cornel Enache ne-au primit cu multă bucurie, primenindu-ne la pas mărunt prin parohiile păstorite la cei care au nevoie de grija preotului și a comunității. Am întâlnit chipuri pline de smerită răbdare în fața neajunsurilor, din care izvorau multă odihnă, multă liniște, încredințarea că pe toate Dumnezeu le așează după voia Sa, plină de iubire și de neuitare. Nu am uitat nici de micuții școlari, alți doi de la unitățile de învățământ din Grădiștea și Nuci, primind daruri frumoase: trusou complet de îmbrăcăminte, încălțăminte, ghiozdan, rechizite, dulciuri și produse de igienă. Vă mulțumim tuturor pentru susținere și ajutorul oferit! Mulțumim pr. Alexandru Popescu de la Parohia Grădiștea, Maxineni, pr. Cornel Enache de la Parohia Moara Săracă, prof. Victoria Titiluc de la Școala Generală din Grădiștea, prof. Daniela Andreescu și prof. Liliana Panțoianu de la Școala Generală Nuci, pentru implicare și frumoasa colaborare! Le mulțumim voluntarilor Melania și Bogdan Prisăcaru, Andreea și George Corneci, Daniela și Teodor Davila, Florin Dinu, care cu multă dragoste și-au rupt din timp pentru a împlini această misiune socială”, ne-a mai spus părintele Hrisostom Iorgulescu.