În calitate de asigurat la Sănătate beneficiezi de un pachet minimal de servicii medicale cu sau fără contribuția ta. Însă, nu poți să-ți faci niciun control și nicio anali-ză neplătită fără să fii asigurat. Dr. Aurelia Isărescu, președintele Casei de Asigurări de Sănătate  Ilfov îți spune ce acte trebuie să depui la această instituție ca să ți se elibereze adeverința de asigurat.

Dacă ești salariat 

– adeverință de salariat eliberată  de angajator conform monitorului oficial; 

– actul de identitate valabil (în copie și original)

Dacă ești coasiguratul unui salariat 

Din această categorie poți face parte doar dacă ești soț, soție sau părinte aflat în întreținerea unei persoane asigurate: 

– cu act de identitate (copie și original pentru amândoi) 

– documente care să ateste relația de rudenie sau căsătoria cu persoana asigurată, (certificat de naștere, certificat de căsătorie)

– documente eliberate de organele fiscale teritoriale din care să rezulte că nu ai realizat venituri impozabile în ultimii 5 ani,(Administrațiile financiare pe județul Ilfov se află în 3 locații împărțite pe comune: 

1) București, str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10

 2) Administrația Financiară Buftea

3) Administrația Financiară Bragadiru.

– certificat constatator de la  Registrul Co­merțului pe numele coasi­guratului (Bulevardul Unirii nr 74, București) 

– adeverință de salariat completată conform monitorului oficial

– declarație pe propria răspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declară că te are în întreținere. 

Reține! Adeverințele se eliberează de luni până joi, între orele 10.00 – 15.00. Dosarul incomplet va fi refuzat din start. CAS Ilfov se află pe str. Aviator Popişteanu nr. 46 ori la telefon 021/224.19.82 sau 021/224.19.83 . Cum ajungi cel mai uşor la CAS Ilfov? De la Gara de Nord, ia autobuzul 105 până la staţia bulevardul expoziţiei apoi întoarce-te până la str. Aviator Popişteanu nr. 46.

Dr. Aurelia Isărescu, președintele CAS Ilfov și Jurnalul de Ilfov îți prezintă săptămâna viitoare actele de care ai nevoie dacă ești pensionar sau coasiguratul unui pen-sionar.