Popești-Leordeni – 56,25%

În orașul Popești-Leordeni, tinerii au ales să voteze spre seară. În jurul orei 18.30, la Liceul Teoretic ”Radu Popescu”, o mare de oameni, cu precădere tineri, a luat cu asalt secțiile de votare 95 și 96. În oraș, pentru cei aproape 40.000 de alegători înscriși pe liste permanente și complementare au fost amenajate 25 de secții de votare, iar la finalul zilei, ajunseseră la vot 22.537 persoane. 915 dintre acestea au votat pe liste suplimentare, iar 63 au votat apelând la urna mobilă.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.706

Printre zecile de tineri așezați la coadă, pentru a vota, pe ici, pe colo, aproape pierduți printre votanții plini de energie, se mai ivea și câte un vârstnic dornic să dea detalii despre motivația care l-a scos din case în arșița verii și l-a adus la urne. „Am votat pentru un viitor mai bun, pentru a ne asigura că vom avea acces la toate drepturile noastre. Ne dorim să avem un primar la fel de bun ca domnul Petre Iacob. Este un om remarcabil, cu suflet nobil, care a menținut orașul într-o stare prosperă. Suntem mulțumiți de el și ne-am dori să continue să conducă Primăria ani de-a rândul. Apreciem și faptul că nu a crescut taxele și impozitele, cel puțin pentru noi, pensionarii“ ne-a spus Valeria Pană, o localnică ajunsă la vârsta înțelepciunii.

Pentru funcția de primar al orașului Popești Leordeni, la scrutinul din 9 iunie 2024 s-au înscris șase candidați. Printre aceștia, evident, primarul Petre Iacob (PSD), Constantin Mitran (AUR), Bogdan Toader (Partidul Reînnoim Proiectul European al României), Răzvan-Mirel Chiriță (Partidul Oamenilor Tineri), Andrei Nistor (USR – Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei) și Ciprian-Adrian Moldovan (independent).

Petre Iacob (PSD) 
47,82%, 10.589 voturi

Locul 2 – Andrei Nistor
(Alianța Dreaptă Unită USR – PMP – Forța Dreptei) – 23,87%, 5.286 voturi

Locul 3 – Constantin Mitran (AUR) – 19,75%, 4.373 voturi

Consiliul Local Popești-Leordeni

Număr de mandate – 19

Ponderea voturilor
valabil exprimate

PSD – 8 mandate (42,20%)

Alianța Dreapa Unită USR – PMP – Forța Dreptei – 4 mandate (21,57%)

AUR – 4 mandate (18,67%)

PNL – 2 mandate (7,56%)

Partidul Reînnoim Proiectul European al României – 1 mandat (5,15%)

”Am scris istorie, din nou, cu peste 10.000 de voturi la primar și probabil 10 consilieri – rezultat al unei echipe de nota 10! Oameni dragi, (…) vă transmit cu mare recunoștință mulțumiri pentru fiecare vot în parte. Vreau, de asemenea, tot public, să-mi felicit echipa de campanie și să-i mulțumesc pentru toate nopțile nedormite în ultimele trei luni și pentru toată munca depusă. Dragă echipă, ”ne-au trimis acasă” și de data asta! Fără falsă modestie, vreau să spun tuturor că mă pot mândri cu probabil cea mai puternică echipă politică din țară. Această echipă – care în ziua alegerilor nu se poate baza pe mii de angajați de la societăți din subordinea Primăriei, care votează probabil sub presiunea păstrării locului de muncă. Această echipă care, de fiecare dată, își dă examenul într-o localitate unde opoziția nu ezită să pozeze fiecare baltă ori să denigreze continuu timp de 4 ani toată activitatea primarului. Această echipă care, de fiecare dată, dă peste cap toată analiza demagogilor care cred că știu politică. Această echip este echipa mea! O adevărată armată dedicată, cu care vreau să împart această victorie fără a-mi asuma individual rezultatul. La final, transmit tuturor că voi rămâne același om, primar la dispoziția și celor care m-au votat și celor care au avut alte opțiuni”, a declarat primarul (re)ales, Petre Iacob.