Deși taxarea boga­ților cu 75% a fost res­pinsă de Curtea constituțională franceză la sfârșitul anului 2012, totuși procentul se va aplica acelor societăți care plătesc salarii mai mari de un milion de euro pe an. Printre acestea se numără și cluburile de fotbal.

Guvernul francez a anunțat marți 2 aprilie 2013 că noul impozit de 75% nu va ocoli nicio societate comercială care plătește salarii mai mari de un milion de euro pe an și astfel, cluburile de fotbal franceze care credeau că pot scăpa de temutul impozit și-au pierdut orice speranță.

Nasser Al Khelaïfi, președintele clubului de fotbal  Paris Saint-Germain, care are nu mai puțin de 12 jucători plătiți cu mai mult de un milion de euro pe an a declarat că 75% impozit ”este mult, dar nu cred că se face un bine fotbalului francez și pentru imaginea lui în lume”.

Deputatul de dreapta,  Gérard Darmanin a precizat că noua taxă va aduce ”pierderea competitivității și va avea efecte nefaste asupra finanțelor publice pentru că fotbalul aduce 600 milioane de euro ca taxe și impozite și oferă 25.000 locuri de muncă, directe sau indirecte”.