În fiecare an, în cadrul galei premiilor Membrilor Parlamentului European (MEP) sunt nominalizaţi eurodeputaţii care s-au remarcat prin rezultatele lor în unul dintre cele 20 de domenii de activitate ale Parlamentului European.

La categoria „Sănătate”, cel mai bun a fost desemnat europarlamentarul Petru Luhan iar expunerea de motive arată că Petru Luhan a fost elogiat ”pentru iniţierea şi adoptarea unei declaraţii scrise care a avut drept scop asigurarea accesului egal la tratament şi politici de angajare flexibile pentru persoanele care suferă de maladii neurologice cronice, de tipul sclerozei multiple, pentru activitatea sa legată de combaterea cancerului la nivel european şi, nu în ultimul rând, pentru susţinerea conceptului de medicină personalizată”.

Meritele lui Petru Luhan au fost recunoscute şi în cadrul galei premiilor „Care”, care a avut loc la Bruxelles la începutul lunii iunie şi unde a fost desemnat „Europarlamentarul anului”.

Despre premiul obţinut la categoria „Sănătate” Petru Luhan spune că este foarte onorat. „ Premiul dovedeşte că eforturile şi iniţiativele mele au fost apreciate de către colegii eurparlamentari şi mass-media. Această distincţie îmi dă curajul şi puterea de a continua proiectele mele legate de combaterea cancerului, medicina personalizată precum şi elaborarea unei strategii europene pentru autism”, a adăugat politicianul Petru Luhan.