Comuna Mogoșoaia se întrece pe sine în a căuta noi modalităţi de petrecere a timpului liber, iar prima competiţie de alergare în noroi s-a bucurat de un succes enorm.

Murdărindu-te înveţi să-l ajuţi și pe altul

Oficial, alergarea în noroi se numește alergare pe un traseu amenajat cu diverse obstacole și terenul din apropierea pădurii Motoc a fost gazda acestei premiere. Însă, mult mai interesant a fost, pe lângă probele cu noroi și alergarea prin pădure, ajutorul pe care membrii echipelor de alergare și l-au oferit, din dorinţa ca toată lumea să ajungă la linia de final. 

Căci, nu-i așa, mai important e să participi, decât să câștigi. Comuna Mogoșoaia a fost suportul de organizare pentru Asociaţia Runsilvania și canalul de televiziune Discovery, iar competiţia va fi cât de curând repetată, în funcţie de… ploaie.

Școala altfel, cu miros de flori

Și, pentru că tot am fost la Mogoșoaia, să ne oprim și la Săptămâna Altfel, așa cum a fost ea organizată la Școala Generală nr.1 din Mogoșoaia. Și, după cum era normal la Mogoșoaia, s-a profitat de existenţa unei culturi și al unui comerţ al florilor, pentru ca elevii să descopere cum se alcătuiesc buchetele de flori. 

Desigur, un profesionist, Diana Marinaș, designer floral și proprietara societăţii Casa de Flori este cea care, în parteneriat cu Asociaţia Manieres, le-a arătat elevilor cum trebuie puse florile în X în buchete, pentru ca apoi să afle cum trebuie păstrat sensul pentru fiecare floare din buchet, până ce acesta poate sta pe masă fără niciun alt fel de suport. La final, fetele au învățat să își facă și coronițe din flori, iar dorinţa organizatorilor de a-i duce pe elevi la sera din Mogoșoaia le va desăvârși cunoștinţele acumulate deja prin lecţii practice de plantare și de îngrijire a diverselor plante.