Cum îţi vindeci sufletul întinat de păcat?

Din ce în ce mai mulți copii și mai m ulte femei cad victime agresiunilor în familie. Goana după bani, nesiguranța zilei de mâine sau pur și simplu lipsa dragostei față de membrii familiei împing reprezentanții sexului tare la acte de violență. Anual, mii de copii și de femei sunt victimele abuzurilor.

 Deși, trăim în modernism, în multe familii de români încă mai tronează ideea că așa-zisa corecție cu palma e pentru “binele” tuturor celor ce conviețuiesc. Mulți cad pradă mâniei și se lasă conduși de furia oarbă a momentului pricinuită de orgoliul rănit, atât de mult încât, nici nu mai izbutesc să conștientizeze răul făcut. Înregistrările victimelor  plasează țara pe unul din locurile fruntașe la violența domestică. La fiecare 30 de secunde o femeie din România este agresată de soț. 

Peste 50 de femei mor anual, din mâinile partenerilor 

Cele mai recente statistici arată că anual, peste 5.000 de femei sunt bătute de partenerii de viață. Cel puțin 50 dintre ele se sting din cauza rănilor grave. Nici copii nu sunt mai fericiți. La Telefonul Copiilor, instituția care apără interesele micuților din întreaga țară, în fiecare an, cer ajutor aproximativ 3.000 de copii abuzați. Iar numărul real al victimelor agresiunii în familie este mult mai mare însă, nu se cunoaște fiindcă o mare parte dintre acestea nu alertează organele de poliție și nici nu merg la medic să se îngrijească. Ce nu știu agresorii este că, pe lângă suferințele groaznice pe care le cauzează, cad cu desăvârșire în păcat. Cel care urăște, jignește și ridică palma asupra aproapelui său se împotrivește voinței lui Dumnezeu. Aceea de a proteja cu sfințenie viața. Atât pe a lui, cât și pe cea a persoanelor din jurul său. Familia este ceea ce a unit Domnul, este prezența Sfintei Treimi: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh.   

Viața, darul cel mai de preț primit de la Dumnezeu  

Viața este sacră. Ea este darul cel mai de preț pe care l-am primit de la Bunul Dumnezeu și datoria noastră, a fiecăruia este să o îngrijim, să o purificăm, să o ducem spre sfințire ca să o restituim Tatălui Creator spre desăvârșirea veșnică. Asta înseamnă că viața este un drept divin care trebuie respectat întocmai. Tocmai de aceea, este interzisă orice formă de atentat la viața oamenilor. Indiferent de sex, rasă sau religie. Demnitatea chipului lui Dumnezeu există în orice persoană. Și orice inimă curat, lipsită de dispreț va căuta iubirea, nu ura și răzbunarea. 

Vindecarea spirituală 

Chiar și bătăuș fiind, îți poți găsi mântuirea. Trebuie doar să o cauți. Conștientizează că urând și lovindu-ți partenera sau copilul te împotrivești Tatălui Creator. Îl disprețuiești și îl batjocorești cu bună știință. Învață să-ți ceri iertate în fața Lui. Mergi la biserică și discută problema ta cu duhovnicul. Pocăiește-te, roagă-L pe Dumnezeu să-ți ierte păcatul, să te ajute să ai puterea să ierți, să te lumineze, să sădească în tine răbdare și iubire față de cel ce-ți greșește. 

Roagă-te cu credință și cu dragoste de Dumnezeu și sufletul tău va fi mântuit, vindecat de păcat. Căci, dacă omul de lângă tine nu este iubit și respectat, atunci nici Domnul nu este iubit și respectat.

Rugăciunea pentru dragostea familială

Doamne Iisuse Hristoase, 

Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu,

Pentru rugăciunile Prea Curatei Maicei Tale

Și ale tuturor Sfinților, 

Ascultă cererea robilor Tăi

Și după cum pe Apostolii Tăi cu legătura dragostei 

Și a iubirii celei nefățarnice Ia-i legat de Tine

Și ei unul către altul.

Asemenea pe mucenici,

Cuvioși, mărturisitori, drepți, mucenițe, cuvioase 

Și toți Sfinții Tăi,

Cu legătura iubirii și a dragostei de Tine fiind ținuți 

Și după cum pe Maica Ta ai legat de dragostea noastră,

Așa leagă și pe robii Tăi (rostește numele membrilor familiei tale)

De dragostea Ta și a lor unul către altul. 

Că Tu ai zis “Iubiți-vă unul cu altul, precum și eu pe voi”. 

Fă-i împlinători poruncilor Tale, 

Fără fățărnicie unul către altul,

Cu para dragostei aprinde inimile lor

Și cu focul iubirii aprinde smerenia 

Și arde răutatea cea împâclată a unuia asupra altuia. 

Căci, cu acea dragoste fiind înferbântați, 

Cu inima, cu gândul, cu sufletul și cu toată tăria lor, 

Să Te iubească pe Tine 

Și ei unul pe altul, 

Păzind poruncile Tale, 

Că Tu ai zis “Fără mine nu veți putea nimic”. 

Amin!