În primele 10 zile ale lunii februarie, poliţişti din cadrul I.P.J. Ilfov au oprit în trafic, pe raza localităţii Jilava, patru autocare de transport persoane,  care aveau încărcate mărfuri de contrabandă. Toate erau aduse din Turcia și urmau să fie transportate la București, pentru comercializare ilegală. 

Astfel, au fost confiscate 77.000 de ţigarete de contrabandă, 2.100 de parfumuri, 400 de perechi de încălţăminte şi 2,6 kg de bijuterii, din metal galben şi auriu. Pe numele a 9 persoane au fost întocmite dosare penale, privind infracțiuni de contrabandă și punerea în circulație a unor produse care poartă mărci identice sau similare cu cele autentice. Toate mărfurile fără acte legale de vamă au fost ridicate, în vederea conti­nuării cercetărilor.

 Vineri, 13 februarie, un alt autocar a fost reținut pentru aceleași infracțiuni. El transporta ilegal, în compartimente ascunse, 12.000 de ţigarete netimbrate (mărcile LM, Ashima, Ome), 130 de parfumuri (80 Lancôme şi 50 Paco Rabanne), precum şi 175 de perechi de pantofi sport, tip Adidas (mărcile Lacoste şi Nike). 

 

La această acţiune au participat 3 lucrători din cadrul Poliţei oraşului Măgurele, serviciul rutier: insp. principal Cătălin Ghiţac, agent principal Răzvan Cîrstoiu, agent Ştefan Encica şi, din partea IPJ Ilfov, comisar şef Andrei Duma.