Poliția Transporturi a oferit sfaturi și daruri pasagerilor de la aeroportul Otopeni

E limpede! Comisarul șef Marian Dinulescu, comandantul Serviciului de Poliție Transporturi de la Aeroportul „Henri Coandă”, Otopeni, și subordonații săi, nu se dezmint. Ei inițiază activități pe cât de interesante, pe atât de folositoare pentru călătorii care tranzitează cea mai mare poartă aeriană a țării. Totul, pentru ca pasagerii să se afle în siguranță și pentru a preveni eventualele infracțiuni.

După ce aeroportul din Otopeni a fost vizitat de Marcel Gentoiu, iată că și Moș Crăciun a poposit pe meleaguri ilfovene. Nu în carne și oase, de data aceasta ci prin ajutoarele sale ad-hoc, polițiștii de la Transporturi Aeriene. Despre ce a fost vorba am aflat de la comisarul șef Marian Dinulescu.

Informare și prevenire – cuvintele de ordine

Comisarul șef Dinulescu ne-a precizat că în acea zi (miercuri, 16 decembrie), serviciul pe care îl conduce a organizat mai multe activități simultane. Una dintre acestea are în vedere efectuarea de controale în domeniul transporturilor cu taximetrul. „Prima impresie contează, se spune. Iar prima impresie despre țara noastră cum se formează? La cel dintâi contact care, de cele mai multe ori, este cel cu taximetriștii. Dacă aceștia sunt incorecți și încearcă să-i înșele pe cei care ne vizitează țara, vă dați seama cu ce impresie rămân străinii față de noi, românii. De aceea, noi derulăm permanent activități pe linie de transport taxi, așa cum cunoașteți, în colaborare cu Serviciul de Poliție Rutieră Ilfov, RAR și Institutul de Metrologie”, ne-a spus comisarul șef Dinulescu.

 

Atenție la bagaje!

O altă activitate desfășurată a avut în vedere prevenirea furturilor din și de bagaje. „În condițiile în care, în această perioadă, crește semnificativ fluxul de pasageri, noi intensificăm aceste activități. Și în acțiunea de astăzi urmărim același lucru. Dar fiindcă se apropie Crăciunul, ne-am gândit să facem asta într-un mod mai plăcut, mai atrăgător. Astfel că, odată cu împărțirea de fluturași care conțin 11 sfaturi cu privire la securitatea bagajelor, ne-am gândit să le dăm atât adulților, dar mai ales copiilor care îi însoțesc, mici cadouri, ca din partea lui Moș Crăciun”, ne-a precizat comandantul Dinulescu. Acțiunea a beneficiat de sprijinul unor sponsori, care au pus la dispoziție cadouri pentru copii – mingi, dulciuri, sucuri, ciocolată, mici jucării -, dar și pentru adulți – agende, pixuri etc. Astfel s-au alăturat acestei inițiative DNATA, DHL, TNT și CNAB. „Le mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat, ne-a spus comisarul șef Dinulescu.

 

Crăciunițe și spiriduși în uniformă

I-am însoțit pe Crăciunițele ag. șef adj. Alexandra Herda, agent Andreea Radu, ag. șef adj. Tania Mihăilă  și spiridușii ag. șef. principal Ion Răboj,
insp. principal Ciprian Buciuc în aeroport, atunci când au plecat să împartă darurile, dar și fly-erele cu sfaturi. Copiii s-au bucurat pentru darurile neașteptate primite, iar părinții acestora au apreciat inițativa de a fi informați cu privire la pericolele la care sunt expuse bagajele lor dacă nu iau măsurile necesare ca fiind binevenită. A fost, într-adevăr, o acțiune benefică pentru toți, iar comandantul Serviciului Transporturi Aeriene ne-a mărturisit că va „recidiva” (ca să folosesc un termen specific, din domeniu, bineînțeles, în sens pozitiv) în organizarea unor astfel de activități.