Casa de cultură ”Anton Ivireanu” din Ghermănești, Snagov, a fost plină de copii, sâmbătă seară, 30 iulie 2022. Și asta pentru că, pe scenă, Teatrul Magic Rothini a adus impresionante numere de magie.

Tot spectacolul a fost unul interactiv, alături de maestrul Rothini (Bogdan-Roth Mihail) și de asistenta sa, Mirela, venind, pe rând, invitați aleși din public. Spectacolul ”Cascada surprizelor” a debutat cu mici trucuri făcute cu ajutorul baghetei magice, bastonul magic s-a transformat cu o simplă mișcare abilă de magician într-o crenguță cu flori, după care, iluzionistul Rothini a făcut în așa fel încât, de nicăieri, să apară cărți de joc. Le-a transformat într-o clipă în cărți de joc uriașe sau într-un pachet minuscul. Doamna Cecilia, din public, a fost invitată pe scenă și rugată să se gândească la ce i-ar plăcea să vadă pe farfuria ascunsă sub o eșarfă magică și, după numărătoarea 3, 2, 1, aceasta s-a umplut de bancnote europene. Andrei a transformat, cu ajutorul magicienilor, laptele în confetti, iar o altă invitată l-a făcut să dispară cu totul, după ce băutura a fost turnată în cornete realizate din ziar. Hocus, pocus, preparatus și a dispărut și sticla de suc, iar micuțul Ianis a reușit să adune multe monede, într-o găletușă. Maestrul Rothini a coborât în public și a găsit și mai multe monede după urechile copiilor din primele rânduri, iar după ce l-a scuturat bine pe Ianis a mai scos un pumn de banuți, din pantalonașii scurți ai acestuia sau de sub mânecuțele bluzei celui mic rămas, la propriu, cu gura căscată, de magia înfăptuită.
Capul ascuns … sabia nu-l taie și nici nu-l arde
A fost rândul numărului cu iatagane, când asistenta Mirela a băgat capul în cutia magică și deși părea că lamele înfipte în cutie au rănit-o grav, ea a apărut vie și nevătămată, cu zâmbetul pe buze. Domnii Nelu și Manuel nu s-au descurcat deloc la demonstrația cu inele, deși ”procesul” a fost explicat clar…”numărăm, basculăm, dezlegăm”. Ei au reușit doar să rămână prinși în inele, iar la finalul numărului, spre amuzamentul publicului, ”bascularea” a adus cu ea surpriza serii … ouăle de găină, pe care Rothini le găsea la cei doi invitați, te miri pe unde. ”Piesa de rezistență” a show-ului, cu o invitată din public, a fost când aceasta a băgat capul într-o cutie, evident tot magică, capacele din față și din spate s-au închis, iar magicianul a dat foc deasupra cutiei, lasând impresia publicului că părul fetei, cel puțin, va fi mistuit de flăcări. Tânăra a scăpat nevătămată, dar surprinsă și nedumerită de ce publicul era atât de îngrozit, ca dovadă a faptului că numărul de magie a fost impecabil executat.
Spre sfârșitul spectacolului, Mirela și-a schimbat costumația, trecând la o ținută mai lejeră, care să o ajute să intre cu totul într-o cutie nu prea mare, peste care maestrul Rothini a pus pelerina sa magică. Asta nu înainte de străpungerea cutiei cu niște săbii uriașe. Și de data aceasta, magia a fost spectaculoasă, asistenta ieșind de sub pelerină în perfectă stare, ba mai mult, având hainele schimbate. Aplauzele au fost pe măsură și nu au contenit până ce pe scenă nu a apărut ”omida dansatoare uriașă”. Un costum cu arcuri, care face ca mișcările să ”curgă”, fără să se vadă cine stă ascuns sub el. Capetele brațelor lungi au reușit să ”absoarbă” câțiva copii curajoși, care s-au amuzat grozav să participe în acest mod, la încheierea spectacolului. Maestrul Rothini a mulțumit publicului și autorității locale care a pus la dispoziție casa de cultură, de altfel primarul comunei Snagov, Mihai Anghel, a fost permanent în sală, alături de familie, și a promis o parte a doua a spectacolului, cu alte numere la fel de interesante, cât de curând.