Urmează pasajele Olteniței – Popești-Leordeni și Berceni
A promis la preluarea mandatului de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, la sfârșitul anului 2019, deblocarea lucrărilor la Pasajul Domnești și continuarea celor începute sau începerea altora, la alte patru pasaje de pe actuala Centură a Capitalei. Pasajul Mogoșoaia a fost dat în trafic, înainte de termen, pe 30 septembrie 2021 și urmează, pe 15 noiembrie a.c., Pasajul Domnești.
Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, nr. 614, ediția print
”S-a finalizat montarea ultimelor elemente prefabricate la rampa de urcare dinspre Bragadiru, rampa de coborâre spre Chiajna și continuă această activitate la ultimele două rampe: urcare spre București, respectiv urcare/coborâre spre și dinspre Domnești.
Continuă armarea, cofrarea și turnarea grinzii de coronament la rampele urcare/coborâre spre și dinspre Chiajna, rampa de urcare dinspre București și rampa de urcare dinspre Bragadiru.
Continuă montarea parapetului metalic de protecție pe toate zonele pasajului.
Continuă armarea, cofrarea și turnarea trotuarului la rampa de urcare dinspre Chiajna, rampa de coborâre spre București și la rampa de urcare spre Bragadiru.
A avut loc ultima turnare a betonului la inelului central, pe zona rosturilor de dilatare.
A început realizarea bazinelor pentru retenția apei pluviale, în zona giratoriului dinspre București.
Continuă montarea balustradei pietonale pe mai multe zone ale pasajului.
Continuă montarea stâlpilor pentru iluminat.
Continuă realizarea rețelei de canalizare pluvială în zona pasajului”, anunța pe 12 august 2022, Irinel Scrioșteanu, cu promptitudine, ca la fiecare dintre obiectivele în realizarea cărora este implicat.
Urmează Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni
Comunicarea periodică a oficialului a detaliat și stadiul lucrărilor la Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni, care pe 20 iulie se afla ”în graficul asumat de antreprenor”.
”Au fost finalizate toate plăcile de suprabetonare pe grinzile de beton aferente tuturor rampelor de acces ale pasajului și continuă montarea liselor și turnarea grinzilor de parapet.
S-a finalizat montarea tablierului metalic și continuă cu îmbinările cu șuruburi și prin sudură.
A început montarea predalelor pe tablierul metalic în zona rampelor de urcare/coborâre dinspre și spre Berceni, precum și pe inelul central.
Continuă montarea lisei, turnarea grinzilor de parapet și a grinzilor de rezemare pentru plăcile de racordare la rampele de urcare/coborâre dinspre și spre Glina, urcare/coborâre dinspre și spre Berceni.
S-a decopertat sistemul rutier, s-a executat excavația, s-a turnat grinda de reazem pentru elementele prefabricate și continuă executarea drenului în zona rampei de acces Oltenița.
Continuă lucrările pentru dublarea la 4 benzi a Centurii Bucureștiului spre Berceni, unde s-a executat încă un km. de lărgire până la stratul de bază, s-au montat bordurile și s-a betonat trotuarul.
S-a finalizat construirea bazinului de retenție a apei pluviale din zona pasajului, care are o capacitate de acumulare a apei de 1.000 mc și se lucrează la gura de vărsare în pârâul Câlnău.
S-a finalizat relocarea rețelelor electrice în totalitate.
Continuă devierea utilităților și a lucrărilor de întregire a rețelei de canalizare pe zonele afectate de utilități”, anunța în urmă cu o lună de zile, oficialul de la Ministerul Transporturilor.
Și Pasajul Berceni este pregătit de finalizare
Cam în aceeași perioadă, despre lucrările la Pasajul Berceni, Irinel Scrioșteanu spunea că antreprenorul a reconfirmat, și în acest caz, faptul că execuția se află în graficul asumat.
”Au fost finalizate sudurile la tablierul metalic al inelului central și al rampelor, care permit realizarea suprastructurii peste acesta. A fost coborât întregul tablier metalic pe aparatele de reazem, ceea ce permite realizarea conexiunilor între inelul central și rampele de acces. Această procedură se va finaliza într-o săptămână, moment în care va începe montarea predalelor peste tablierul metalic.
S-a finalizat bazinul de retenție a apei pluviale în zona DJ 401, inclusiv stația de pompare, care este dotată cu 3 pompe de mare capacitate, capabile să evacueze apa în canalul ANIF din proximitate.
Se lucrează la excavația pentru realizarea rampei de acces dinspre București.
Se lucrează la armarea plăcii de suprabetonare aferentă rampei de urcare/coborâre spre și dinspre București.
S-a finalizat relocarea tuturor utilităților din zona șantierului. Continuă realizarea canalizării pluviale, necesară preluării apei din zona pasajului”, a comunicat secretarul de stat.
Au început oficial lucrările la Lotul II al Autostrăzii de Centură a Capitalei A0
”După ce, pe 1 iulie a.c., a fost emisă autorizația de construire, iar în ce-a de-a două săptămâna a lunii august a fost aprobat Proiectul Tehnic de Execuție în Consiliul Tehnico-economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), marți, 16 august, au început lucrările pe acest lot din Nordul Capitalei.
”Din acest moment, în maximum 22 de luni se va putea circula între DN 1 Corbeanca, A3 și DN 2 Afumați. Vă reamintim că lucrările prevăzute în acest proiect sunt: lucrări de drum: structură rutieră, terasamente, etc.; 8 pasaje: pe autostradă, peste DN 1 (nod DN 1, km. 22+097), pe autostradă, peste bretea (nod DN 1, km. 22+385), pe DE, peste autostradă (km. 25+362), pe autostradă, peste CF 801 și DJ 200B (km. 26+910), pe autostradă, peste A3 (la nod A3, km. 31+652), pe DJ 200, peste autostradă (km. 35+546), pe autostradă, peste DJ 100 (km. 37+474) și tot pe autostradă, peste DE (km. 38+650); 2 poduri: unul pe autostradă, peste Valea Mostiștea și DE (km. 27+523) și unul peste autostradă, peste râul Pasărea (km. 37+930); lucrări de scurgere a apelor; lucrări de consolidare; spațiu de serviciu tip S3 (la km. 24+450), parțial, în limita coridorului de expropriere; parcare de scurtă durată (km. 36+450), parțial, în limita coridorului de expropriere; lucrări de siguranța circulației; restabiliri legături rutiere; lucrări de protecția mediului”, a detaliat Irinel Scrioșteanu.
Iar despre Lotul I Nord al A0, pe 9 august s-a anunțat că, după reevaluarea ofertelor, a fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția lucrărilor. ”Este vorba despre Asocierea Impresa Pizzarotti & C Spa Italia S.p.a – Retter Projectmanagement, valoarea contractului fiind de 815,07 milioane de lei, fără TVA, finanțare din fonduri europene nerambursabile. Lotul I al traseului din Nordul Autostrăzii Bucureștiului se află între A1 și DN 1, de la Dragomirești la Corbeanca, și are o lungime de 17,5 km. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii de Centură București km. 0+000 – km. 100+900, sector Centura Nord km. 0+000 – km. 52+770, Lot I: km. 2+500 – km. 20+000. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 34 luni de la semnarea contractului, după cum urmează: 12 luni proiectare și 22 luni execuția lucrărilor”, a completat oficialul din Ministerul Transporturilor.
În cadrul contractului sunt prevăzute 10 structuri dintre care 2 pasaje de o complexitate tehnică ridicată, având o lungime de 733 m (pasaj pe Autostrada de Centură peste CF 101 București – Pitești DN7) și respectiv 650 m (pasaj pe Autostrada de Centură peste râul Colentina, CF 300 București – Ploiești și CF Mogoșoaia – Buftea).
Traseul Autostrăzii de Centură București Nord – Lotul I se desfășoară pe teritoriul județului Ilfov, între DJ 601A (Dragomirești Vale – Bâcu) și DN 1 în dreptul localității Corbeanca.
Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.