La Periş

Acum doi ani, ne povestea primarul comunei, Anghel Albu, în zona Scroviștea-Buriaș, nămeții depășeau înălțimea stâlpilor de energie electrică. Anul acesta, spune edilul, au fost, paradoxal, mai multe greutăți.

La Periș s-a acționat cu 3 tractoare cu lamă, 3 buldoexcavatoare, două „bobcat”-uri și un autocamion cu lamă și sărăriță. Cu străzile laterale nu au fost probleme, ele fiind deszăpezite în timp record, în ciuda faptului că această comună este una dintre cele mai întinse, ca suprafață, din județ. Problemele s-au ivit, ca și la viscolul de acum 2 ani, pe DJ 101A, Periș-Buriaș. Dar primarul este mulțumit de modul în care s-a acționat. „DJ 101 A și 101 B au fost impecabil gestionate. Șase zile s-a lucrat non-stop. După cum vedeți, acum sunt <la negru>. În noaptea de 25 spre 26 am avut o problemă la Buriaș. O persoană suferise un atac cerebral, iar ambulanța nu putea ajunge acolo. În zonă erau 2-3 kilometri de troiene. Am acționat, de urgență, cu toate utilajele și am degajat drumul, astfel că echipa medicală a ajuns în timp util la pacient”, ne-a povestit primarul.

Izolați în „oceanul” de zăpadă

Au mai fost două cazuri în care a trebuit să se intervină rapid. În zona Cocioc, două case, aflate la un kilometru și jumătate de sat, rămăseseră complet izolate. Utilajele primăriei au reușit, însă, să-i elibereze pe cei care locuiau acolo din „închisoarea” nămeților. În celălalt caz, casa și ferma unui locuitor din Periș au rămas fără energie electrică și complet izolate de restul comunei. Pericolul cel mai mare îl constituia, însă, faptul că, din lipsa curentului electric, fermierul nu mai putea să-și adape animalele. Și în acest caz, primăria a acționat cu promptitudine. A degajat drumul spre fermă, astfel încât angajații ENEL au putut să intervină și să restabilească alimentarea cu energie.