◉ Tot confortul pentru un învățământ de calitate
◉ Administrația a prevăzut proiecte educaționale pentru fiecare sat al comunei
Primarul Niculae Raul Gabriel pariază pe Educație și a prevăzut investiții importante pentru fiecare sat al comunei Găneasa
Anul acesta, copiii din comuna Găneasa se vor bucura de noua școală din satul Șindrilița, iar pentru ca începerea anului școlar să fie un moment de bucurie pentru elevi, profesori și părinți, lucrările sunt în plină desfășurare, ne-a anunțat primarul Niculae Raul Gabriel.
Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 611
Noua școală din satul Șindrilița, comuna Găneasa reprezintă un proiect foarte important pentru primarul Niculae Raul Gabriel care consideră că educația joacă un rol crucial în formarea și dezvoltarea individului, iar acesta este motivul pentru care a dezvoltat proiecte importante în domeniul învățământului, pentru fiecare sat al comunei pe care o gospodărește.
Astfel, pe lângă amenajarea efectivă a clădirii, amenajarea curții interioare și exterioare a noii școli se face rapid și eficient, cu multă responsabilitate, pentru ca în acest an școlar, copiii să-și desfășoare activitatea în noua școală, potrivit edilului.
Pentru că este unul din proiectele de suflet ale primarului comunei Găneasa, Niculae Raul Gabriel, lucrările se realizează sub supravegherea atentă a acestuia.
Primarul ne-a spus că noua unitate de învățământ va avea cinci săli de clasă, laborator de informatică, cancelarie, grupuri sanitare separate pentru fete și băieți, grup sanitar pentru cadre didactice, o anexă pentru depozitat materiale. Biblioteca, respectiv cărțile din dotare vor fi așezate pe rafturi pentru a fi la îndemâna copiilor. Cele cinci săli de clasă au fost realizate cu picturi care să îi transfere pe copii în zona de vârstă corespunzătoare. Vor fi picturi speciale pentru elevii din învățământul primar sau preșcolari, pentru că școala include și grupe de grădiniță, iar la gimnaziu vor fi picturi în funcție de ariile curriculare, adică Limbă și Comunicare, Matematică, Științe și sau Socio-Uman. Pentru orele de educație fizică și sport va fi folosit terenul de sport din curtea școlii. După cum am menționat, școala va avea cinci clase, dar va funcționa și o clasă pentru grădiniță, iar în paralel, în Șindrilița se lucrează la o altă grupă de grădiniță în aceeași incintă, dar într-o altă clădire. Grădinița este cu orar normal. Unitatea de învățământ include și un mic parc pentru care au fost efectuate lucrări de reparare și igienizare, mai ales pentru zona de leagăne și tobogane. Parcul va fi prevăzut și cu un panou de baschet.
Tot confortul pentru un învățământ de calitate
”Dorim cele mai bune condiții pentru copii. De aceea, se lucrează cu atenție la curtea exterioară unde sunt modernizate alei, sunt amenajate trotuare, spații verzi, gazon, coșuri de gunoi, sistem de irigat, locuri de parcare, atât pentru cadre didactice, cât și pentru părinți. Ne propunem să amenajăm și un mini teren de sport de 40×20 mp, o investiție nouă, atât pentru copiii care merg la școală, cât și pentru restul copiilor din satul Șindrilița, care să poată veni după terminarea orelor să facă sport. Dorim să amenajăm și un mini loc de joacă pentru copiii de grădiniță, care să se poată distra cât mai mult timp în aer liber. Totul va fi securizat, astfel încât copiii să nu aibă acces spre stradă și vom face tot posibilul, dacă ne permite legea, să angajăm un paznic care să îi supravegheze zilnic pe copii”, a spus primarul.
Ca orice unitate modernă, școala va avea toate dotările necesare, inclusiv mobilier, table inteligente și videoproiector în toate clasele, sisteme de supraveghere, aer condiționat, wi-fi.
”Ne-am canalizat atenția pe școala Șindrilița, dar și pe modernizarea grădiniței Șindrilița, însă avem proiecte de modernizare a tuturor școlilor din toate satele comunei, unde se fac reparații și lucrări de igienizare. Am acordat o atenție sporită școlii din Șindrilița pentru că aveam clădirea veche începută de mulți ani, din 2007, iar în satul respectiv există un număr mare de copii care învățau într-o școală veche cu toalete la exterior, adică nu dispunea de condițiile pe care ne-am dori să le oferim copiilor din comunitatea noastră”, a explicat edilul.
Și viceprimarul Marian Burcea ne-a spus că administrația se străduiește să creeze cele mai bune condiții oamenilor din localitate, astfel încât să nu existe motive pentru ca cetățenii să fie nevoiți să plece în alte zone pentru a-și duce copiii în sisteme de învățământ de calitate.
Administrația a prevăzut proiecte educaționale pentru fiecare sat al comunei
Niculae Raul Gabriel a concluzionat că pentru fiecare sat al comunei Găneasa este în derulare câte un proiect legat de modernizarea sistemului de învățământ, fiind acordată o atenție specială tuturor celor aproape 600 de copii ai comunității.
”Încercăm să venim cu tot ce este nou și se găsește la momentul acesta pe piață pentru confortul copiilor și ne dorim să avem alături cadre didactice pregătite care să poată oferi performanță. De aceea există intenția ca începând cu anul școlar 2022-2023 să se organizeze ședințe cu părinții la care să participe și reprezentanți ai administrației, în speță primarul. Suntem parte integrată a acestui sistem și trebuie să ne implicăm și să vedem punctul de vedere al unor părinți care poate au anumite nevoi sau supărări. Dorim să comunicăm cât mai mult cu părinții”, subliniat primarul comunei Găneasa.