USL a strâns 223 de voturi din cele 231 necesare pentru adoptarea moţiunii de cenzură, Victor Ponta declarând că spreră să mai strângă 12 voturi până vineri. Pen-tru demiterea Guvernului are nevoie de 231 de voturi, din totalul celor 260 de parlamentari. În prezent, USL are 219 parlamentari – 69 de senatori şi 150 de deputaţi. Vicepreşedintele Senatului, Petru Filip, a confirmat că va părăsi PDL, asigurând în acest fel încă un vot pentru moţiunea de cenzură. „Am de gând să fac acest pas. Nu ştiu când am să-l fac, astăzi, mâine, poimâine. O să văd, dar în mintea mea există în acest moment această variantă”, a spus Filip.
Alţi doi parlamentari care nu sunt membri USL au anunţat, de asemenea, că vor vota moţiunea de  cenzură. Este vorba de Iosif Drăgulescu (PDL) şi de Mircea Giur-giu (independent). Potrivit unor surse liberale, un alt parlamentar independent care ar urma să voteze moţiunea de cenzură este fostul membru PNL Dan Ilie Morega. În total, în favoarea moţiunii de cenzură ar exista 223 de voturi sigure, afirmă liberalii. Un alt vot ar putea veni de la senatorul independent Mircea Geoană, care declara că este posibil să voteze moţiunea de cenzură depusă de USL.
Confruntaţi cu noi plecări din partid, susţinătorii lui Emil Boc l-au acuzat pe Vasile Blaga că s-ar afla în spatele dezertărilor din PDL.  Acuzaţia a pornit de la faptul că vicepreşedintele Senatului, Petru Filip, care ieri şi-a anunţat intenţia de a părăsi PDL, este un susţinător al lui Vasile Blaga. De asemenea, un alt parlamentar PDL aflat în negocieri cu liberalii, Ştefan Seremi, este un susţinător al lui Vasile Blaga. Chiar dacă se afla în recul, PDL a reuşit să respingă, în conducerea Parlamentului, cererea Opoziţiei ca moţiunea de cenzură să fie votată joi. Parlamentarii PDL au programat votul pentru ziua de vineri, motivul oficial fiind agenda externă încărcată a prim-ministrului Mihai Răzvan Ungureanu.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că USL trebuie să-şi asume guvernarea dacă moţiunea de cenzură trece, iar Victor Ponta ar trebui să fie premier.
„S-a vehiculat din partea cealaltă ideea că noi nu am dori ca această moţiune de cenzură să treacă. Dorim, şi suntem gata să ne asumăm, dacă această moţiune de cenzură trece, şi responsabilitatea susţinerii unui Guvern până la alegeri deoarece nu are altcineva cine să o facă. Dacă moţiunea trece, numai USL mai poate face o majoritate”, a spus copreşedintele USL. (C.F.)