Prin dragostea și generozitatea clericilor Mănăstirii Sitaru, zilele dinaintea Crăciunului au fost pline de farmec și pentru copiii și familiile necăjite din mai multe localități ale județelor Ilfov și Buzău. În prag de Sărbători, călugării acestui sfânt lăcaș s-au îngrijit ca oamenii împovărați de greutățile vieții să aibă liniște spirituală. I-au vizitat și, încărcați cu daruri, i-au ajutat să simtă și ei bucuria marii sărbători creștine. 

Călugării Mănăstirii Sitaru ne-au oferit, din nou, adevărate lecții de iubire și prețuire. Cu puțin timp înaintea Sărbătorilor de Iarnă, monahii au reușit să creeze imagini desprinse parcă din povești care ilustrează inocența și frumusețea copiilor de la sate, ce duc pe umerii lor mici, greutăți foarte mari. Cu urări frumoase, izvorâte din adâncul inimii, clericii le-au dăruit câte o îmbrățișare caldă și i-au surprins cu daruri frumoase. Hăinuțe și încălțăminte de iarnă, jucării și delicii dulci au înfrumusețat Crăciunul și au adus bucuria Nașterii Domnului în sufletele neprihănite ale micuților. Slujitorii Bisericii nu i-au uitat nici pe bunicii fără familii sau pe cei care au aparținători dar care, din motive financiare și materiale, nu le-ar fi putut face o bucurie de Sărbători. Buneilor cărora le-au trecut pragul casei le-au vestit Nașterea Domnului, le-au urat de sănătate și ­le-au dăruit alimente și produse de igienă. La plecarea monahilor, bucuria pe care au ­adus-o în sufletele oamenilor necăjiți avea să devină un vis frumos din care va rămâne pentru totdeauna amintirea bunătății și generozității clericilor, trăsături care înnobilează și fac cât toate minunile lumii.
Dovada că bunătatea înnobilează, dacă dăruiești din suflet și necondiționat
Părintele Hrisostom Ior­gulescu, coordonatorul evenimentelor culturale, educaționale și sociale, derulate de Mănăstirea Sitaru, ne-a explicat cum dorințele care se nasc în inimi nobile devin realitate. „Ne-am spus că bucuria Nașterii Domnului trebuie să ajungă în inimile tuturor. Așa că, am făcut tot posibilul ca patru elevi de la unitățile de învățământ din localitățile ilfovene Grădiștea și Nuci, să primească garderobă completă, încălțăminte, ghiozdane,rechizite și dulciuri. O familie nevoiașă, compusă din trei copii și doi adulți, care trăiesc în containere metalice, improprii minimelor condiții, au primit alimente, produse de igienă și încălțăminte. Cu voia Domnului, am ajuns și la Năieni, în județul Buzău, o localitate parcă ruptă de lume în care timpul se rupe de orice înțelegere omenească și se unește cu veșnicia. Aici, oamenii se zbat între subzistență și cel mult condiția de mijloc, iar un sat îți oferă șansa să întâlnești, fără exagerare, între 20 și 50 de cazuri sociale, raportat la 100 / 250 de familii. L-am întâlnit pe omul bucuriei, osârdnicul părinte Constantin Clapa. Având glas domol și nu mai puțin de zece copii, sfinția sa este neobosit, slujind la patru sate pe o arie destul de însemnată. Nu se vaită și își face vreme și pentru alte activități complementare pastorației. Promovează portul popular și manifestă multă grijă față de bătrâni și familiile cu mulți copii. Am cutreierat pe la porți și prin curțile muntenilor ca să le dăm binețe și să le dăruim puțin din cele ce Bunul Dumnezeu a rânduit. Bătrânii singuri, întru poverile vieții, dar si mulți micuți, adesea câte patru sau câte șase într-o casă, s-au desfătat cu zâmbete largi, uneori cu lacrimi, negândind nici-de-cum, că la ceas de seară, preotul și oameni de departe vin să le aducă daruri. Așadar, multe suflete se roagă pentru noi cu doriri de sănătate și pace de la Dătătorul a toate… mare lucrare să avem în fața Domnului atâția apărători care dau mărturie pentru puțina noastră faptă. Vă mulțumim tuturor celor care donați nu doar din avutul material, dar mai ales din comoara inimii. Prin dumneavoastră, mulți necăjiți, în prag de Sfinte Sărbători, capătă nădejde în Dumnezeu și le sunt luminate simțirile duhului! Mulțumim părintelui Constantin Clapa, cântărețului bisericesc și domnului Constantin Apostol, fiu al satului Vârf, pentru primire și împreună-petrecerea la pas mărunt, întru slujirea aproapelui. Vă mulțumim tuturor pentru că ne-ați fost alături în lucrarea de susținere prin fapte concrete a celor aflați în nevoi! Mulțumesc echipei extinse de voluntari, dar și celei de azi: Andreea și George Corneci, Bogdan Prisacaru, Elena și Virgil Ilie, Sebastian Apostol, prof. Victoria Titiluc, Liliana Pantoianu și Daniela Andreescu”, ne-a spus părintele Hrisostom Iorgulescu.