Moş Crăciun a împărţit daruri multe copiilor talentaţi din Gruiu

Casa de Cultură ”Ștefan Iordache”, din Gruiu, a răsunat și anul acesta de colinde, poezii și momente artistice pline de magia specifică Sărbătorilor de Iarnă, datorită gingășiei transmise cu emoții nebănuite de drăgălașii copilași ai claselor pregătitoare și de clasa întâi, ai școlilor din comună.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 482

Copii, dascăli, părinți și bunici și-au dat întâlnire la serbarea de Crăciun, cu bucuria și emoția specifică acestei perioade magice. Moș Crăciun a aflat că prichindeii din Gruiu ­s-au decis să îl așepte cu un spectacol și mai bine pregătit, și mai frumos, și mai emoționant, decât cele din anii trecuți, motiv pentru care s-a străduit să vină și el cu daruri multe. Cu multă pasiune și implicare, dascălii i-au ajutat pe copii să evolueze pe scena Casei de Cultură ”Ștefan Iordache” din Gruiu cu profesionalismul unor adevărate vedete.

Cum era de așteptat, Moș Crăciun nu s-a lăsat așteptat și a venit să se întâlnească cu copilașii din Gruiu care au fost, cu siguranță, cuminți și harnici tot anul și merită din plin cât mai multe cadouri frumoase.

1.200 de daruri de la Moșul ajutat de Primăria Gruiu

În calitate de ajutor principal al lui Moș Crăciun, primarul Ion Samoilă ne-a declarat: ”Am făcut pentru acești copii minunați 1.200 de pachete. Am avut și sprijinul din partea Consiliului Județean Ilfov, care a trimis un grup care i-a încântat pe copii. ­M-am simțit și eu extraordinar de bine, mi-am adus aminte de copilărie.  La această serbare au venit cele trei clase pregătitoare și cele trei clase întâi din fiecare sat al comunei Gruiu. Mai avem și alte serbări, dar suntem pregătiți. Chiar dacă stau de la ora 9 dimineața, nu mă simt obosit și îi ascult cu cea mai mare plăcere în continuare. Ce nu am avut noi în copilărie facem acum pentru copii, pentru că sunt copiii noștri. Eu acum sunt bunic și parcă trăiesc din nou copilăria pe care am avut-o văzând acești copii minunați care au depus mari eforturi, toți împreună, profesorii, învățătorii și directoarea care a fost alături de noi”.

Petrecere cadou cu animatori

Pentru a-i introduce în atmosfera de spectacol și a-i familiariza cu scena, trupa Artist Party, venită special pentru piticii din Gruiu, din partea Consiliului Județean Ilfov, a reușit să le ofere copiilor prezenți câteva momente de superdistracție. Cei mici s-au întrecut într-un concurs de dans, au participat la concursuri cu obstacole, pentru a ajunge la casa lui Moș Crăciun, sau au învățat cântecele amuzante ale culorilor. Simpaticii animatori au oferit o adevărată petrecere cu spiriduși de Crăciun, tradiții de Crăciun, pictură pe față, baloane modelabile, miniscenete și jocuri interactive pentru copiii entuziasmați de programul pregătit special pentru ei. Atmosfera de petrecere și spectacol, fiind deja creată, cei ­mici au urcat cu mult spor și curaj pe scenă, sub îndrumarea doamnelor învățătoare, care le urmăreau fiecare pas sau vers și îi încurajau să evolueze fără teamă.

Mici, dar curajoși și talentați

Spectacolul a început cu clasa pregătitoare a Școlii Gimnaziale nr. 1 care, sub îndrumarea învățătoarei Elena Niculae, care a prezentat pentru serbare  un montaj de cântece și poezii dedicate Crăciunului.

De la Școala Gimnazială din Lipia, copiii îndrumați de Georgeta Soare au prezentat ”Serbarea fulgilor de nea”. Clasa pregătitoare a Școlii Gimnaziale din Siliștea Snagovului a venit cu poezii și cântecele moderne în spiritul Crăciunului.

Au urmat mai marii serbării, adică elevii de clasa întâi. În așteptarea lui Moș Crăciun, au pregătit momente speciale din datinile românilor, în prag de sărbătoare, pentru Moșul bun care este alături de noi întotdeauna. Copiii școlii din Gruiu, conduși de Gabriela Moraru, au oferit  colinde, cântece și poezii. Învățătoarea Petruța Gheorghiu, cu copiii săi de la Școala Gimnazială din Lipia au oferit publicului un program de Crăciun cu versuri dedicate iernii și câteva colinde pentru Sărbătoarea Sfântă. Și nu în ultimul rând, piticii de clasa întâi ai Școlii Gimnaziale Siliștea Snagovului, conduși de învățătoarea Aurelia Vrăbioru, au venit cu momentul  ”Unde au plecat fulgii de nea?”.

Cum era de așteptat, Moș Crăciun a sosit cu darurile asigurate prin grija Consiliului Local și a Primăriei Gruiu. O nouă serbare de neuitat pentru copilașii acestei comunități, dar și pentru părinții lor care nu conteneau făcând poze și admirându-și princhindeii fericiți și plini de gingășie.