Parcul Dendrologic din Chitila a găzduit o nouă ediție a taberei de pictură Chitila Summer Art, în perioada 26-31 iulie. Membrii ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, pictorii Laurențiu Midvichi, Gheorghe Coman, Marinela Dumitrescu, Florin Mihai, Cornelia Gherlan, Simona Pascale și Emilia Marinescu au încântat privirile iubitorilor de artă și de frumos prin creațiile minunate în care au lăsat o parte din sufletul lor.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 560

 

“Chitila Summer Art este proiectul care se desfășoară în Chitila de șapte ani. Ne aflăm la ediția a VII-a, cu mențiunea că tabăra de pictură a început înaintea înființării Fundației Pro Chitila (n.r. – a VI-a ediție organizată împreună cu fundația) care susține toate activitățile culturale și nu numai, din acest oraș. În fiecare an, timp de o săptămână organizăm o sesiune de pictură care se desfășoară în aer liber. Sunt invitați artiști plastici profesioniști. Se pictează în parc, special ca publicul să poată avea acces la actul creator. Fiecare ediție se bucură de prezența altor pictori”, a spus Emilia Marinescu, artist vizual și coordonatorul proiectului Chitila Summer Art. “Pictorii au prezentat niște lucrări superbe. Ei au stat aici cinci zile pentru a se inspira din acest loc minunat. Rezultatul uimitor, încântător vine ca o completare a locului superb în care stau și, bineînțeles, ca urmare a faptului că sunt pictori foarte talentați și consacrați, care abordează tehnici deosebite de pictură” , a spus Alexandrina Niță, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov.

“Șapte culori, șapte pictori”

“Tema de anul acesta a fost “Șapte culori, șapte pictori”, o temă destul de ofertantă pentru că pune în valoare E-ul creator al fiecărui pictor. Lucrările neachiziționate de public vor înfrumuseța pereții instituțiilor din orașul nostru, iar atunci când va fi gata Casa de Cultură pe care o avem în reabilitare, vor fi expuse acolo. Va fi o expoziție permanentă. Participanții acestei ediții sunt artiști care s-au remarcat de-a lungul timpului cu premiile obținute atât la nivel național, cât și internațional. Lucrări ale acestor pictori se află în colecții personale din România și din străinătate. S-a lucrat în aer liber, fiecare abordând tema în funcție de personalitatea proprie și de modul în care a vrut să-și exprime viziunea”, a spus Natalia Rotaru, președintele Fundației Pro Chitila. “Aduc cuvinte de mulțumire Primăriei Chitila și celor care s-au îngrijit de organizarea și continuarea acestui simpozion de pictură care dă rezultate tot mai bune. Exceptând căldura toridă, pot spune că totul a fost extraordinar aici”, a spus Florin Mihai, unul dintre artiștii participanți. După ce au vizitat toate atelierele, cei mai impresionați vizitatori au plecat acasă cu amintirea unui eveniment deosebit și cu o serie de lucrări cu adevărat valoroase. Pentru meritele deosebite, artiștii au primit diplome, flori și materiale de lucru, în semn de recunoștință din partea organizatorilor.