APIA a anunțat că data de 31 ianuarie 2019 este termenul limită  pentru depunerea decontului pentru perioada 4 aferentă anului de angajament 2018 din cadrul  Măsurii M14 – Bunăstarea animalelor, pachet a) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor şi pachet b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 1040/2018, Anexa nr. 1 şi Anexa nr. 2, cu modificările şi completările ulterioare.

Documentele generale şi specifice aferente subpachetelor solicitate care însoţesc decontul justificativ sunt prevăzute în Ghidul solicitantului, ediția I, revizia 1, postat pe site-ul APIA ( www.apia.org.ro), secţiunea Măsuri de Sprijin și IACS – Măsuri delegate din PNDR – Măsura 14 – Bunăstarea animalelor – pachet a) sau pachet b).

Întâlnire de informare pentru fermieri, la Bruxelles

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, informează cu privire la organizarea în data de 07 februarie 2019 a unei zile de informare privind apelul pentru depunerea propunerilor de programe, destinată potenţialilor beneficiari ai programelor de informare și promovare a produselor agricole, eveniment denumit generic INFO DAY.

Evenimentul va avea loc la ­Bruxelles, Charlemagne Building, Rue de la Loi 170-1040,  în intervalul orar: 8:15-17:00. Par­tici­­panţii se pot înscrie online, până la data de 31 ianuarie 2019, prin intermediul următorului link: https://scic.ec.europa.eu/ew/register/dgscic/chafea2019/e/lk/k/.

Potrivit agendei, se vor prezenta următoarele teme:

● Programul Anual de Lucru (AWP) 2019 al Comisiei, cu referire la bugetul Uniunii Europene destinat promovarii produselor agricole și la pieţele terţe de interes pentru acest an;

● Statistica propunerilor de programe depuse în anul 2018 și lecţii învăţate;

● Eligibilitatea propunerilor de programe sub aspectul problemelor identificate;

● Reguli referitoare la materialele vizuale;

● Activităţi de promovare la nivel înalt desfășurate la iniţiativa Comisiei Europene;

● Oportunităţi pentru noile acorduri comerciale;

● Exemple de programe multistate și programe simple;

● Dezbaterea planificată: Brand ”EU”- promovarea produselor europene în ţările terţe,  pentru domeniile: Fructe și legume, Carne, Produse lactate, Vin și băuturi spirtoase;

● Metodologia managementului de proiect;

● Sprijin pentru aplicanţi (solicitanţi) și exportatori.

Înregistrarea la acest eveniment este obligatorie prin utilizarea link-ului de mai sus, nu se pot face înregistrări la faţa locului. Discuţiile vor avea loc în limba engleză. Costurile de participare (călătorie și cazare) sunt exclusiv în sarcina participanţilor. În vederea programării de întâlniri individuale, participanţii la sesiunea de discuţii libere sunt invitaţi să creeze profilurile propriilor organizaţii.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.436