Consiliul Județean Ilfov în colaborare cu Lensa și în parteneriat cu Primăria Corbeanca, precum și cu Spitalul Clinic de Urgență Ilfov și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea au desfășurat, în perioada 19-26 august 2024, proiectul de interes public județean ”Ilfov, prin ochii tăi”.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 717, ediția print

Caravana cu optometriști și tehnică medicală a staționat în incinta Casei Tineretului Ostratu din Str. Primăverii 32, Corbeanca, unde au fost programate și consultate 166 de persoane. Au fost prescrise 254 de perechi de ochelari cu dioptrii, 122 de persoane având nevoie de câte două perechi – de aproape și pentru distanță, 1 persoană a primit recomandare pentru a merge la medicul oftalmolog, iar 7 persoane nu au fost identificate ca având tulburări de vedere. Reamintim că de prevederile programului beneficiază ilfovenii care au peste 18 ani, cu domiciliul sau reședința pe raza județului, care fac parte din următoarele categorii:

  • persoane cu dizabilități (certificat handicap);
  • persoane care primesc ajutor social sau șomaj;
  • persoane care trăiesc doar din pensia de urmaș;
  • persoane care provin din familii al căror venit cumulat per membru de familie este de max. 2.500 lei; sau din familii monoparentale cu venit de max. 2.500 lei per membru de familie; sau din familii cu mai mult de doi copii cu venit de max. 2.500 lei per membru de familie;
  • pensionari cu pensie de max. 2.500 de lei.
  • persoane lipsite de locuințe și adăpost.