Ziua Națională a României nu a trecut fără a fi marcată și în orașul Po­pești-Leordeni. Astfel, pe 1 decembrie, la ora 12.00, în fața Primăriei, la Monumentul Eroilor căzuți la datorie în perioada 1916-1919, edilii, oficialii prezenți, dar și reprezentanți ai Fundației Umanitare Simionescu și ai Asociației Pensionarilor din Popești-Leordeni au depus coroane de flori, iar un sobor de preoți a oficiat serviciul religios. În fața localnicilor, care au primit steaguri și eșarfe tricolore, dar și baloane roșii, galbene și albastre – au vorbit despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie, pentru România, Victor Socaciu, secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru problemele revoluționarilor din decembrie 1989, dar și Cristian Lixandru, reprezen­tnatul Prefecturii Ilfov, care a transmis un mesaj din partea Speranței Cliseru, prefectul județului. Printre oficiali s-au mai aflat, alături de primarul și viceprimarul orașului – Petre Iacob și Iosif Năstase, deputatul Ninel Peia, dar și reprezentanți ai Consiliului Județean Ilfov.

La finalul serviciului religios, Batalionul 2 Infanterie ”Călugăreni” și Batalionul 495 Infanterie ”Căpitan Ștefan Șoverth”, aparținând Brigăzii 1 mecanizată ”Argedava” au defilat în fața Monumentului Eroilor militari și au prezentat onorul. Fondul muzical a fost asigurat de Divizia 1 infanterie ”Dacica”.

Peste drum de Monumentul Eroilor, localnicii au fost invitați de către primar, într-un cort uriaș, special amenajat pentru ei, la o masă caldă și un spectacol cu muzică de promenadă, fanfară și muzică populară interpretată de Ionuț Sidău și invitații săi.