Ouăle vopsite cu substanţe chimice strălucesc de frumuseţe şi dau mesei festive un design atractiv, încântător. Dar tot ouăle colorate cu soluţii bio sunt mai sănătoase şi impresionează mai mult invitaţii. Ca să excelezi şi la acest capitol în ziua de Paşti, te vom ajuta în cele ce urmează să faci cea mai bună alegere pentru a vopsi ouăle, sută la sută ecologic. Iată câteva metode eficiente şi fără riscuri!

 

Ouăle vopsite cu coloranţii pe care-i găseşti în centrele comerciale pot fi nocive dacă se crapă vreun pic. În plus, dau şi un aspect inestetic albuşului. Aşadar, singura modalitate prin care te vei putea mândri cu cele mai sănătoase ouă roşii în zilele de Paşti, rămâne vopsirea cu soluţii naturale. Chiar dacă nuanţa nu este la fel de puternică şi de strălucitoare ca după vopsirea cu prafuri şi alte chimicale, tot îţi vei încânta invitaţii la masa de Sărbători cu ouă frumos colorate.

Cum să le pregăteşti?

Pune la fiert planta care va da culoare ouălor, pentru aproximativ 30 de minute. Strecoară apa, adaugă oţet şi pune ouăle la fiert în soluţia colorată obţinută. Ce plante să alegi pentru un colorit cât mai diversificat? Pentru culoarea roşie poţi folosi sfeclă roşie sau două-trei linguri de boia de ardei dulce, suc de rodie sau suc de cireşe. Culoarea verde o vei obţine folosind spanac, urzici, coajă de lămâie, muşeţel, frunze de pătrunjel, ceai verde, morcov sau ceapă albă. Fructele de pădure, fie ele şi deshidratate îţi vor colora ouăle în violet, varza roşie în albastru iar cafeaua în maro. Seminţele de mărar vor da ouălor o nuanţă frumoasă de maro-auriu.