Duminica Floriilor marchează, an de an, intrarea Domnului în Ierusalim, pe un asin, întâmpinat cu flori și ramuri de măslin. Această sărbătoare este una dintre cele mai importante din calendarul creștin-ortodox, reprezentând singura dată când Mântuitorul a acceptat să fie aclamat ca împărat.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 597, ediția print

În spiritul acestei sărbă­tori frumoase, Consiliul Ju­de­țean Ilfov a organizat, prin Centrul Județean pen­tru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Centrul Cultural ”Ion Manu”, din Otopeni, spectacolul “Rapsodii de primăvară”. Intrarea a fost liberă, iar spectatorii s-au putut bucura de interpreta­rea deosebită a Tarafului Ilfovului, ansamblu nou înființat, care se bucură deja de mare apreciere din partea publicului. Fane Dumitrache a smuls ropote de aplauze, iar Trupa Zero, împreună cu frumoasa solistă și prezentatoare a evenimentului, Evelina Vîrlan, au întreținut atmosfera, spre deliciul celor mai ti­neri invitați, cu piese ritmate. De exem­plu, cunoscuta piesă interpretată de John Travolta și Olivia Newton John – You‘re The One That I Want, în filmul Greace, chiar a provocat câțiva spectatori la dans. 

”Ne-am gândit la tris­tețea din ultima vreme, le­ga­tă de pandemie și de războiul care se întâmplă atât de aproape de noi. Și ne-am dat seama că sufletele oamenilor au nevoie și de puțină bucurie. Așa am găsit acest prilej – Sărbătoarea Floriilor – și ne-am gândit că este un moment bun pentru ca oamenii să se bucure și să se simtă bine”, a declarat Alexandrina Niță, director al Centrului Județean pentru conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov.