Peste 95.000 de crescători de animale vor beneficia de un sprijin financiar în valoare de 454 de milioane de lei pentru compensarea unei părţi din pierderile pe care le-au înregistrat în ultimii doi ani, cauzate de restricţiile sanitare și perturbarea lanţurilor de aprovizionare, a anunţat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Ordonanţa de Urgenţă privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectoarele bovine, suine și avicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19 a fost adoptată de Guvern.

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 453,899 milioane de lei și este repartizată astfel: 170,250 milioane de lei pentru sectorul bovine, 167,649 milioane de lei pentru sectorul suine și 116 milioane de lei pentru sectorul avicol.

Actul normativ reglementează speciile, beneficiarii, criteriile de eligibilitate, documentele justificative, durata schemei și valoarea ajutorului de stat, precum și regulile procedurale pentru implementarea schemei de ajutor de stat.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.597