Lumea de poveste a sărbătorilor de iarnă a fost creată din nou în Târgușorul Brâncovenesc din Mogoșoaia, în așteptarea lui Moș Crăciun. Zeci de copii cuminți, însoțiți de părinți și bunici, care s-au declarat a fi și mai cuminți decât cei mici, au așteptat nerăbdători aprinderea Luminițelor Nordului și a bradului de Crăciun, o magie realizată, ca în fiecare an, cu sprijinul Primăriei Mogoșoaia.

Articol apărut în nr. 381 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

Mult așteptatul eveniment al aprinderii lumi­nițelor brazilor de Crăciun a ajuns la cea de-a opta ediție, miercuri, 6 decembrie. Ca în fiecare an, o echipă sufletistă a Primăriei Mogoșoaia a pus la punct fiecare detaliu al evenimentului care, în final, avea un scop foarte important: asigurarea tuturor condițiilor pentru ca Moș Crăciun să vină la Mogoșoaia. Așa cum o face, cu mare drag, în fiecare an.

În acest loc, Moșul are foarte mult de lucru, pentru că aici, cum știe toată lumea, se găsește Ambasada lui, o frumoasă căsuță amenajată special pentru întâlnirile cu copiii, prilejuite de sărbătorile de iarnă. Cei ­mici știu cât de mult merită efortul de a sta la coadă pentru a se întâlni cu Moș Crăciun, pentru că primesc pașaportul moșului sau îl pot viza, dacă au deja unul, din anii trecuți. Mai mult, cu această ocazie, pe lângă faptul că se pot fotografia cu Moș Crăciun, copiii îi pot spune acestuia ce cadouri își doresc și pot scrie, cu ajutorul părinților, scrisoarea către Moșul, acel document de seamă în baza căruia, cu siguranță, au șansa să li se îndeplinească dorințele în noaptea de 24 spre 25 decembrie.

Butonul fermecat, apăsat de primarul Paul Precup, a aprins Luminițele Nordului

Dar pentru ca Moș Crăciun să vină în Parcul Mogoșoaia, toată lumea trebuia să parcurgă un ritual important. La ora 18.00, primarul comunei Mogoșoaia, Paul Precup, a urcat pe scenă şi, după ce le-a urat tuturor Crăciun fericit, a ținut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai. Primarul comunei Mogoșoaia a început apoi numărătoarea inversă într-un glas cu locuitorii mici şi mari ai comunei și a apăsat butonul roșu magic ce a aprins toate Luminițele Nordului, cât și cele ale faimosului brad de lângă fântână, din apropierea Ambasadei lui Moș Crăciun.

La aprinderea feeriei de lumini de pe aleile din Târgușorul Brâncovenesc, feerie posibilă prin montarea a sute de mii de beculețe și ornamente luminoase în copaci și în brazii de la intrarea în parc, primarul Paul Precup i-a avut alături pe membrii echipei sale de la primărie, consilieri și angajați. Edilul le-a urat tuturor celor prezenți și familiilor acestora Crăciun fericit și Sărbători tihnite, apoi a coborât de pe scenă în mijlocul cetățenilor săi, cu care mai schimba o vorbă sau făcea poze ca amintire.

Moș Crăciun, fericit că a revenit în mijlocul copiilor

La scurt timp, o caleașcă trasă de doi cai superbi a sosit pe aleea parcului, aducându-l pe Moș Crăciun în ovațiile tuturor. Mulțimea de oameni, cu copii în brațe, l-a înconjurat imediat pe Moș, oameni bucuroși să îl revadă, după un an, în Mogoșoaia. Și Moș Crăciun și-a manifestat bucuria de a se reîntâlni cu copiii care lui îi sunt atât de dragi, reîntâlnire pentru care el se pregătește împreună cu spiridușii săi tot anul. „Mulțumesc celor care mă așteaptă. Și pentru mine este o reîntâlnire frumoasă”, a declarat Moș Crăciun la microfonul ce i-a fost pus la dispoziție de organizatori, fiind întâmpinat chiar de primarul comunei Mogoșoaia. Cu greu a reușit apoi Moșul să își facă drum spre Ambasadă, unde nici nu a avut timp să își tragă sufletul și a trecut la treabă. Zeci de copii așteptau nerăbdători să se suie pe genunchii lui, să îi spună poezii, iar părinții păreau și mai nerăbdători să afle și ei ce își doresc cei mici să primească de Crăciun. Spiridușii Moșului nu mai pridideau cu eliberearea sau vizarea de pașapoarte, iar princhindeii primeau bomboane și o căciuliță roșie.

În acest timp, parcul a fost învăluit de o muzică special aleasă să creeze atmosfera Crăciunului.

Iar surprizele nu s-au terminat aici, căci publicul adunat la Mogoșoaia miercuri seară a avut și bucuria de a asista la un spectacol susținut de Ruby, care a reușit strângă în jurul ei, la scenă, mulți tineri dornici să îi fredoneze cântecele și să danseze împreună cu ea și trupa sa.

Ambasada Moșului, deschisă până pe 24 decembrie

Întâlnirea lui Moș Crăciun cu copiii și părinții la Ambasadă continuă până în data de 24 decembrie. În acest timp, merită să mergeți în Parcul Mogoșoaia, pentru că atmosfera de sărbătoare a acestui loc este una aparte. În plus, comercianții vă așteaptă cu produse de sezon, ceai cald, vin fiert, dulciuri și floricele sau hot-dog, iar cei care sunt mai pofticioși au ocazia de a se înfrupta din produsele incluse în meniul restaurantelor din Târgușor, ceea ce permite să beneficiezi și de căldură, un real beneficiu, mai ales pentru cei mai friguroși sau pentru părinții care au înghețat la coadă ca să intre la Moș Crăciun.

Oricum, dragi copii, nu uitați! (este valabil chiar și pentru părinți): când veniți la Moș Crăciun trebuie să fiți cuminți, să vă fi spălat pe dinți, să pregătiți o poezie, să fiți curajoși și să nu plângeți la poză. Să nu îl mințiți pe Moșul dacă ați făcut prostii, pentru că el își dă seama imediat. Nu vă ceartă, pentru că e un moș foarte bun și iubește toți copiii. Dar așa e frumos, să spuneți adevărul și, mai ales să nu uitați să îi explicați clar și tare, (el nu aude foarte bine săracul, căci e foarte bătrân) ce doriți să vă aducă sub brad.

La multi ani, comuna Mogoşoaia!